Ne znam što iz SAD kažu da su najjači

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je da nema iznenađenja u izjavama Donalda Trampa oko nuklearnog naoružanja, već da ga čude riječi odlazeće administracije.

Svijet 23.12.2016 | 12:48
Ne znam što iz SAD kažu da su najjači
Kako je rekao, najave novoizabranog predsjednikka SAD da će ojačati nuklearni arsenal su nastavak onoga što je govorio u kampanji.

"Ipak, iznenađuje me ono što stiže od Obamine administracije. Ne znam zašto bi oni sada insistirali na tome da su najjača vojna sila na svijetu. Sve što mi kažemo je da smo jači od bilo kog agresora", rekao je Putin.

Izjave iz Amerike su stigle nakon Putinovog razgovora sa predstavnicima ruskog ministarstva odbrane, na kome je rekao da će Rusija ojačati nuklearni arsenal i da je "uvjeren da je Rusija sada jača od bilo kog potencijalnog agresora".

"Ako pažljivo poslušate šta sam rekao, rekao sam da je Rusija jača od bilo kog potencijalnog agresora. I to je istina. Šta je agresor? Zemlja koja može da nas napadne. Nisam tu riječ upotrebio slučajno. A oni su počeli da dokazuju da imaju najjaču vojsku na svijetu. To niko ne spori", rekao je Putin na tradicionalnoj velikoj konferenciji za novinare.

Kako je rekao, "nije nikakva tajna" da je ruska vojska unapredila nuklearni arsenal i na zemlji i na vodi, kao i avijaciju.

"Postupano strogo u skladu sa našim međunarodnim obavezama. Ništa novo se ne dešava", rekao je Putin.

Ruski predsjednikk Vladimir Putin je na početku tradicionalne godišnje konferencije za štampu, za koju je akreditovano više od 1.400 novinara, govorio o ekonomiji, da bi prešao na politiku i međunarodne odnose posle pitanja "Volstrid džornala" o tome da li će biti raspisani vanredni izbori 2017. godine.

"U kojoj zemlji?", uzvratio je pitanjem Putin, a zatim rekao da takva mogućnost uvek postoji, ali da oni nisu neophodni.

"Samo smo mi vjerovali u Trampa, drugi moraju da nauče da gube"

Upitan o promjeni na globalnoj političkoj sceni i "glasanju naroda protiv aktuelnih elita", kao u slučajevima Bregzita i Donalda Trampa, Putin je rekao da postoji "jaz između onoga što je dobro i što je loše kada je riječ o običnom narodu i eliti".

"Svi ti pokušaji da se okrivi spoljni faktor za neuspjehe aktuelne administracije i vođstva Demokratske partije u SAD... Da li sam ja za to kriv? Kod njih postoje sistemski problemi. Činjenica da mnogo glasača republikanca u Americi podržavaju ruskog predsjednikka nije moja zasluga. To mi govori dijelimo iste poglede na globalne izazove, kako bi trebalo da izgleda svjetski poredak, ali i tradicionalne vrijednosti. To je dobar osnov za razvoj odnosa", rekao je Putin.

Kako je rekao, "Regan se vjerovatno ne bi prevrtao u grobu", već bi bio srećan zbog pobjede na izborima.

"Ruzvelt je ujedinio zemlju, a Obamina administracija ju je podjelila. Sada moraju da nauče da dostojanstveno gube. Mi želimo da sa novom administracijom gradimo bolje odnose", rekao je Putin i naveo da bi ti odnosi trebalo da budu "poslovni".

Putin je uz aplauz prisutnih rekao i da do samog kraja izbornog procesa u SAD niko nije vjerovao u pobedu Donalda Trampa osim Rusije.

"Samo mi smo znali da će on pobjediti", rekao je Putin, koji se nije osvrtao

(Agencije)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

svasta

23.12.2016 12:22

Pa i ti kazes da su najjaci i zašto to oni sami nebi rekli da su najjaci

ODGOVORITE
Name

Brle

23.12.2016 12:33

U pravu je, on ne prkosi nikome, niti plasi nekoga, sto bi govorio koliko je Ruska vojska jaka. Pametnom jasno.

Name

jašta

23.12.2016 13:05

Pa nek napadnu Rusiju, ako smiju

Name

re

23.12.2016 13:06

Svi su jaki koji imaju onu pečurku.

Name

Goran

23.12.2016 12:52

Pa valjda zato sto to i jesu.

ODGOVORITE
Name

Živa istina

23.12.2016 13:03

U pobjedu Trampa su jedino vjerovali Rusi i Srbi!Apsolutno vjerujem da su Rusi najaci na svijetu,ali na svojoj teritoriji,znaci ako bi ih neko napao npr.oko Ukrajine.U slucaju sukoba oko Sirije,vec nisam toliko siguran da bi bili najaci.Daleko su od maticne teritorije,logisticki putevi dugi i lako se mogu ugrozit..... U slucaju sukoba na Balkanu,imaju oni ovdje svoje saveznike,tako da su i tu najaci.

ODGOVORITE
Name

zumba

23.12.2016 13:12

Rusija je 11 ili 12 sila u ekonomiji,po tome se mjeri snaga.

ODGOVORITE
Name

Tokmak

23.12.2016 14:11

Sjeverna Koreja je zadnja sto se tice ekonomije ali imaju nuklearni arsenal i nesmije im niko nista.

Name

re zumba

23.12.2016 14:31

Pa nisu u ekonomiji sila,ali vise zarade od izvoza zita,nego od izvoza oruzja.A zito je vazno,kada je kriza.

Name

Ре.зубо

23.12.2016 14:51

Ђеси ти нама комшо,у Сирији су те добро потковали ал овде ће да те узјашу таквог паметног .Јарани ти запалише живе људе,муслимане,нема те да их правдаш??!

Name

Boxon

24.12.2016 10:04

Ne piši gluposti već uzmi knjige i čitaj. Kakva crna ekonomija, kakve gluposti. Da nije Amerika ekonomski jaka (trenutno)? Dolar nikad jači, ne mogu ništa izvesti zbog toga (osim oružja). Amerika je jedina zemlja svijetu koja štampa novac kad joj nestane. Kad bi Kina i S.Arabija trazila da naplate od Amerike sve akcije, papire, dionice... Amerika bi bankrotirala za dan.

Name

Kerovi

23.12.2016 15:08

I sad kerovi raznose kosti raznih agresora na Rusiju, kerovi se igraju s koskama.

ODGOVORITE