Отет авион са 118 људи, ово су захтјеви

Авион либијске компаније "Африкија ервејз" који је летио од Себе до Триполија, отет је и након што је преусмјерен према Малти, слетио је на то острво.

Свијет 23.12.2016 | 14:00
Отет авион са 118 људи, ово су захтјеви
Како Ројтерс преноси писање листа "Тајмс оф Малта", у авиону "Ербас А320" са 118 људи налазе се двојица отмичара који су пријетили да ће разнијети летјелицу.

"Тајмс оф Малта" пише да је отмичар, који тврди да има ручну бомбу, присталица убијеног либијског вође Муамера ел Гадафија и да је казао да је спреман да пусти све путнике из авиона уколико буду испуњени његови захтјеви.

Отмичари траже ослобађање Гадафијевог сина

Отмичари либијског путничког авиона траже од власти да ослободе из затвора сина убијеног предсједника Моамера Гадафија.

Позивајући се на либијске медије, "Дејли мејл" пише да отмичари траже ослобађање Саифа ал-Ислама из затвора, за кога се вјеровало да је ослобођен у јулу ове године. Лист "Ал арабија" тврди да су у авиону и чланови либијског Представничког дома.

Премијер Малте Јозеф Мускат потврдио је раније да је отети либијски авион слетио на Малту са 111 путника, међу којима је и једна беба.

"Утврђено је да је у авиону 111 путника, од тога 82 мушкарца, 28 жена и једно дијете. У авиону је седам чланова посаде", рекао је Мускат.

У међувремену, неки летови за Малту преусмјерени су ка Сицилији. Малтешки медији преносе да отмичари, такође, траже да им се доставе храна и гориво.



(Агенције)
(Фото: Ројтерс)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тихи

23.12.2016 12:21

Сваким даном све лудја куца а лудости не назире се крај. Овај свијет је отисао у пм

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

23.12.2016 13:42

Биће тих присталица Гадафија све више.

ОДГОВОРИТЕ