Otet avion sa 118 ljudi, ovo su zahtjevi

Avion libijske kompanije "Afrikija ervejz" koji je letio od Sebe do Tripolija, otet je i nakon što je preusmjeren prema Malti, sletio je na to ostrvo.

Svijet 23.12.2016 | 14:00
Otet avion sa 118 ljudi, ovo su zahtjevi
Kako Rojters prenosi pisanje lista "Tajms of Malta", u avionu "Erbas A320" sa 118 ljudi nalaze se dvojica otmičara koji su prijetili da će raznijeti letjelicu.

"Tajms of Malta" piše da je otmičar, koji tvrdi da ima ručnu bombu, pristalica ubijenog libijskog vođe Muamera el Gadafija i da je kazao da je spreman da pusti sve putnike iz aviona ukoliko budu ispunjeni njegovi zahtjevi.

Otmičari traže oslobađanje Gadafijevog sina

Otmičari libijskog putničkog aviona traže od vlasti da oslobode iz zatvora sina ubijenog predsjednika Moamera Gadafija.

Pozivajući se na libijske medije, "Dejli mejl" piše da otmičari traže oslobađanje Saifa al-Islama iz zatvora, za koga se vjerovalo da je oslobođen u julu ove godine. List "Al arabija" tvrdi da su u avionu i članovi libijskog Predstavničkog doma.

Premijer Malte Jozef Muskat potvrdio je ranije da je oteti libijski avion sletio na Maltu sa 111 putnika, među kojima je i jedna beba.

"Utvrđeno je da je u avionu 111 putnika, od toga 82 muškarca, 28 žena i jedno dijete. U avionu je sedam članova posade", rekao je Muskat.

U međuvremenu, neki letovi za Maltu preusmjereni su ka Siciliji. Malteški mediji prenose da otmičari, takođe, traže da im se dostave hrana i gorivo.



(Agencije)
(Foto: Rojters)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tihi

23.12.2016 12:21

Svakim danom sve ludja kuca a ludosti ne nazire se kraj. Ovaj svijet je otisao u pm

ODGOVORITE
Name

Hm

23.12.2016 13:42

Biće tih pristalica Gadafija sve više.

ODGOVORITE