Коментар: Црвена звезда и велике зверке!

Реал не пада на колена тако лако, а поносног Краља је на тако нешто натерала само пробрана група тимова. Да поједноставимо - четири велика кандидата за пласман у четвртфинале, а онда је образ „малих“ осветлао тим кога су критичари још пре старта сезоне поставили на зачеље табеле.

Кошарка 23.12.2016 | 23:45
Коментар: Црвена звезда и велике зверке!
"Надиграни смо. Нисмо могли да се вратимо у утакмицу после разлике коју су домаћини стекли. Сви знамо колико је тешко такмичити се у овој дворани! Црвена звезда је одиграла паметно, снажно у одбрани, са много енергије, разноврсно и заслужено победила. Честитам Црвеној звезди на овој победи, апсолутно заслуженој". 

Велика је ствар када вас тренер Реала Пабло Ласо почасти оваквим речима хвале после велике победе у гротлу београдског храма кошарке. А иста изјава још више добија на значају када се зна да је Црвена звезда ушла у пробрано друштво клубова који су Краљу ове сезоне скинули круну са главе у Евролиги! 

Почело је са брејком Басконије, па је меру узео ЦСКА, затим Фенербахче, па Дарушафака, а онда - Црвена звезда! Да поједноставимо - четири велика кандидата за пласман у четвртфинале, а онда је образ „малих“ осветлао тим кога су критичари још пре старта сезоне поставили на зачеље табеле!

А оно у чему је Црвена звезда замало била изнад свих осталих јесте - број дозвољених поена Реалу! Краљевски клуб је Басконији дао 87, ЦСКА 90, Фенеру 77, а Дарушафаки тек 68! Што је најнижа бројка до које је шпански првак догурао ове сезоне. 

Не треба бити незахвалан и тражити више од онога што је чета Дејана Радоњића вечерас урадила, али тек ТРИ поена недостајала су Звезди да Реал спусти на нову најнижу тачку ове сезоне! Да уради оно што ниједан клуб досад није и да Краљев просек од 89 кошева у свакој од 13 досадашњих утакмица драстично спусти. И овом, свеукупно савршеном утакмицом Звезда је учинила да други најмоћнији напад Лиге изгледа као суви европски просек.

Баш као што је то урадила против скупог Макабија прошле недеље, па Арманија, онда и Уникса и Барселоне! Непробојни зид који је Дејан Радоњић изградио испред рекета још једном се показао као непремостива препрека за једног европског великана. 

А овог пута Звезда је подигла лествицу на највишу тачку. Јер је одиграла паметно, чврсто и сигурно, уз много самопоуздања и без трунке страха. То је био победнички рецепт. Чак десеторица стрелаца и сви они са четири или више поена. Сви узели бар по један скок осим Јовића, који је сам имао шест асистенција. Размонтирала је Реалову офанзивну машинерију на ситне делове и учинила да се Дончић, Ноћиони, Ајон, Рендолф и Керол готово и не виде (заједно убацили 21 кош), да се Љуљ спусти далеко испод свог просека  (само 12 поена) и свесно подигла Тејлора у небеса (25 кошева). Није ни важно то што је амерички бек одиграо партију каријере, јер Звезда је одиграла најзрелију утакмицу ове сезоне. Бољу чак и од оне против Макабија прошле седмице, где је српски и јадрански шампион уписао најубедљивију евролигашку победу у историји такмичења. 

Јер, Реал је ипак мало већа „зверка“ у овом тренутку. А вечерас је био инфериорнији него икад раније у последњих неколико месеци. 

Подсетимо само да је исти овај Реал размонтирао Барселону, поцепао Армани и преслишао Макаби као гост. 

Ко још памти Дарушафаку и Жалгирис?

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зока

24.12.2016 10:02

Тако мајстори играју,само да се спреме па да и велики ЦСК-а падне у Београду.

ОДГОВОРИТЕ