Загреб: Спорна чоколада на билборду

Компанија чија је чоколадица започела "чоколадни балкански рат", суботички Пионир, одлучио је да се рекламира у Хрватској.

Регион 23.12.2016 | 07:08
Загреб: Спорна чоколада на билборду
У Загребу су, наиме, поставили неколико великих плаката с рекламом за "Монy", чоколадицу коју је дјеци у Дубровнику дијелила хрватска предсједница Колинда Грабар Китаровић.

"Јесте ли видјели наше билборде у Загребу", пита Пионир своје пратиоце на Твитеру уз знак намигивања, преноси регионална тв Н1 .

Поводом афере "чокогејт" Пионир се огласио прије неколико дана када је окачио фотографију на којој је јасна порука: “Останите мирни, узмите Монy”.

Чоколадица суботичког Пионира нашла се у пакетићима за дјецу припадника хрватске војске.

Чоколадица је прилично изнервирала дио јавности у Хрватској, а предсједница Грабар Китаровић, која је дијелила пакетиће, тим поводом казала је да је веома разочарана, јер лично заступа и подржава кампању "Купујмо хрватско".

Афера је затим добила и име - чокогејт.

Министар трговине Расим Љијић рекао је српски производи нису добродошли у Хрватској, а на то упућује реаговање предсједнице те земље.

Према ријечима Љајића, у Србији послује више хрватских компанија него што српских производа има на рафовима продавница у Хрватској, али о српским компанијама у Хрватској не може ни да се говори.




(Агенције/Б92)
(Фото: Тхинкстоцк)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дијабетицар

23.12.2016 07:37

Није спорна цоколада него сецер у њој; није споран народ у дрзави него његови политицари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цоколинда је платила рекламу!

23.12.2016 13:53

Мало је било оно у пакетицима! Сви су у талу да замајавају народ.

ОДГОВОРИТЕ