Zagreb: Sporna čokolada na bilbordu

Kompanija čija je čokoladica započela "čokoladni balkanski rat", subotički Pionir, odlučio je da se reklamira u Hrvatskoj.

Region 23.12.2016 | 07:08
Zagreb: Sporna čokolada na bilbordu
U Zagrebu su, naime, postavili nekoliko velikih plakata s reklamom za "Mony", čokoladicu koju je djeci u Dubrovniku dijelila hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

"Jeste li vidjeli naše bilborde u Zagrebu", pita Pionir svoje pratioce na Tviteru uz znak namigivanja, prenosi regionalna tv N1 .

Povodom afere "čokogejt" Pionir se oglasio prije nekoliko dana kada je okačio fotografiju na kojoj je jasna poruka: “Ostanite mirni, uzmite Mony”.

Čokoladica subotičkog Pionira našla se u paketićima za djecu pripadnika hrvatske vojske.

Čokoladica je prilično iznervirala dio javnosti u Hrvatskoj, a predsjednica Grabar Kitarović, koja je dijelila paketiće, tim povodom kazala je da je veoma razočarana, jer lično zastupa i podržava kampanju "Kupujmo hrvatsko".

Afera je zatim dobila i ime - čokogejt.

Ministar trgovine Rasim Ljijić rekao je srpski proizvodi nisu dobrodošli u Hrvatskoj, a na to upućuje reagovanje predsjednice te zemlje.

Prema riječima Ljajića, u Srbiji posluje više hrvatskih kompanija nego što srpskih proizvoda ima na rafovima prodavnica u Hrvatskoj, ali o srpskim kompanijama u Hrvatskoj ne može ni da se govori.




(Agencije/B92)
(Foto: Thinkstock)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

dijabeticar

23.12.2016 07:37

Nije sporna cokolada nego secer u njoj; nije sporan narod u drzavi nego njegovi politicari.

ODGOVORITE
Name

Cokolinda je platila reklamu!

23.12.2016 13:53

Malo je bilo ono u paketicima! Svi su u talu da zamajavaju narod.

ODGOVORITE