Истина о родитељству о којој мајке ћуте

Блогерка Гилиса Џејн подијелила је на Фејсбуку искрену исповијест о мајчинству и признала оно о чему многе мајке ћуте. Њену исповијест, која је подијељена више од 70 хиљада пута, вам преносимо у цијелости

Свијет 23.12.2016 | 07:00
Истина о родитељству о којој мајке ћуте
"Нико ми није рекао да је савршено нормално што нисте 'вољели' своју бебу први пут кад сте је видјели и када су вам је ставили у наручје. То је ОК. Исто сам се осјећала када сам видјела своју плаценту преко бебе и заиста ми није било до мажења са њом.

Нико ми није рекао да ће шавови тамо доле да боле много више него порођај.

Нико ми није рекао да дојење толико боли. Да ли је то нормално? Свако ко каже да не би требало је допола у праву. Уколико постоји бол, то је знак лоше лактације, али и знак да нешто тако јако вуче вашу брадавицу. Потребно је недјељу или двије да се тај бол смири. А онда ваш партнер може да вас слика јер ћете се коначно слатко смијјати и нећете бити бијесни.

Нико ми није рекао да ће сви имати мишљење о мојој беби – како да је храним, како да је облачим, како да јој дам име, како да је успављујем, зашто треба да је успављујете само пет секунди дневно иначе ће бити размажена и како ако је не држите у рукама 24/7 нисте добра мајка, итд...

Нико ми није рекао који је љубазан начин да отјерате све те људе да одј...



Нико ми није рекао да заиста више никада нећу бити сама. То укључује и велику нужду, али и бријање којем моје дијете присуствује. Посебно када мало порасту, па упадну док се бријете тамо доле, а онда се ви молите да нису набили трауму до краја живота.

Нико ми није рекао да онда када се навикнете да више не будете сами вам недостају чак и када спавају јер су тако слатки. Тако слатки! Отворио је очи?! Бјежи, бјежиииии!

Нико ми није рекао да је једење бисквита и испијање чаја здрава дијета. Јер није! Али помаже вам да прегурате дан, тако да кога брига.

Нико ми није рекао да ће беба учинити да понекада мрзим мужа. Да бих се некада радије мазила са бебом. Али нико ми није ни рекао да ћу пожељети да умрем од среће када га видим како се игра са бебом. А онда и раширити ноге кад предложи друго.

Нико ми није рекао да упркос томе што бих раније мислила да ништа од овога не могу, моји инстинкти ме ипак неће изневјерити. Сви се сналазимо, код неког то изгледа као да је лакше, код неког теже.

Нико ми није рекао да ће бити тренутака када ћу се плашити, осјећати чудно и као да то нисам ја. Мислила сам да то никоме не смијем да кажем јер се нико тако не осјећа, а онда сам подијелила ове ријечи и видјела да се тако осјећа хиљаде вас.

А онда сте ми рекли да ово не траје заувијек. Да се некад врати и да хоћете да побјегнете, али сви до једног сте рекли да само постаје боље! Лакше! Да ће пролетети! Да вриједи!"

(Супержена.б92.нет)
(Фото: Фацебоок/Глyса Јавне)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дрина

23.12.2016 15:20

Кад је мајка овако истетовирана и кад је затрудњела нежељено јер је била пијана и можда незна ни како се зове отац дјетета онда је вјероватно и исве ово сто је наведено у тексту али ако се дјете зачне и роди у браку из љубави онда је вјероватноћа много мања(осим код неких психичких поремећаја)да се жена тако осјећа.

ОДГОВОРИТЕ