Емотивно писмо Теодосића себи

Српски репрезентативац написао писмо себи. Никада нећеш постати ја ако не вјерујеш породици - између осталог се наводи у писму.

Србија 23.12.2016 | 07:02
Емотивно писмо Теодосића себи
Урадио је Милош Теодосић ове године све о чему је маштао. Освојио је Евролигу са ЦСКА, играо у финалу Олимпијских игара са репрезентацијом Србије и постао један од најбољих европских играча у овом тренутку.

За сајт ФИБА је написао веома занимљиво и емотивно писмо десетогодишњем себи...

“Ћао Милоше! Имаш 10 година и нико те још не зове Тео. Тренираш у Ваљеву са својим братом и сањаш да одеш негде. Можда у Београд да играш за неки тим, а затим да постанеш део веће спортске организације.

Обичан си дечак, као и сви твоји пријатељу - не лош, али си пркосан и несташан. Проводиш доста времена са пријатељима играјући се на улици и срећан си са распоредом. Осам сати си у школли, минимум осам сати на улици и два сата спаваш. Сада можеш да сањаш о медаљама и наградама гледајући утакмице селекције Југославије са звездама попут Бодироге, Ђорђевића, Дивца, Даниловића. Сигуран си да је немогуће да оствариш такав успех, чак и да мислиш о томе. Ти циљеви су предалеко и тешко их је стићи. Али ти, Милоше, си у Ваљеву сада.

Дозволи ми да ти се представим. Зовем се Милош Теодосић или како ме саиграчи зову - Тео. Имам 29 година сада и испричаћу ти како ће твој живот да постане фантастичан и спектакуларан.Твоја породица ти је највећа подршка у животу, слушај њихове савете и веруј им у потпуности. Не само о кошарци, већ о свему. Никада нећеш постати ја без фамилије.



Захвали се много твом првом тренеру сада, јер те учи како да волиш ову игру. Не гура те да радиш много вежби или да памтиш много акција и комбинација. Запамти све његове приче, он те учи како да волиш кошарку. Ова љубав је вечна. Никада немој да бежиш из школе, мораш да имаш добре оцене или ти тренер неће дозволити да тренираш.

За девет година ћеш бити убеђен да је кошарка твој живот. Годину дана после тога ћеш заиграти у Грчкој, биће то твој први корак у професионалној каријери - Олимпијакос. Онда ће 2010. године ФИБА да те прогласи најбољим кошаркашем у Европи. Лудо је, имаш само 23 године, али веруј ми да је истина.

Напустићеш Грчку и отићи ћеш у Рисију где ћеш имати доста успона и падова. Много болних и великих падова. Борићеш се са много противника, али најважније - са самим собом. Тешко је, али ћеш постати јачи.

Биће ти потребне четири године да схватиш сваку грешку и то ћеш успети у Москви. Награда за твој напоран рад ће бити непроцењива - постаћеш звезда репрезентације Србије и водићеш их до две историјске сребрне медаље на Светском првенству и Олимпијским играма. Коначно ћеш освојити Евролигу са ЦСКА и свака особа у Ваљеву ће те називати легендом.

У реду је ако ми не верујеш. Настави да радиш напорно и видећеш. Срећно!”

(Новости онлине)
(Фото: Архива ВН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

АЦО В.

23.12.2016 08:06

Сјајан косаркас! У ванспортским активностима је вец мало досадан.

ОДГОВОРИТЕ