Радници поручили да настављају борбу

Представници и чланови синдиката управе, образовања, полиције и радника у правосуђу, одржали су данас мирни протест, којим су поручили да не прихватају смањење плата у овим ресорима умањењем стопе минулог рада са 0,5 на 0,3 процента. Неколико стотина радника прошетало је од Дома синдиката до Народне скупштине и поручило да ће без обзира на одлуку Скупштине, наставити борбу против укидања радничких права.

Република Српска 22.12.2016 | 20:22
Радници поручили да настављају борбу
Радници полиције, правосуђа, управе и образовања су мирном шетњом поручили да не прихватају смањење зарада буџетским корисницима.

Најављено смањење, кажу синдикалци, је дискриминација радника у овим ресорима.

Не ради се ни о каквом минималном смањењу, истичу синдикалци, јер ће минули рад бити скоро дупло мањи, а плате ниже и до осам процената.

Док су примања стагнирала, цијене основних производа и услуга, сматрају у синдикату, годинама су повећаване.

Учесници протеста су огорчени. Тврде да Влада опет штеди једино на радницима.

Родољубу Станишљевићу, професору у Средњошколском центру у Котор-Вароши, који има 30 година радног стажа, плата ће бити мања за више од 50 марака.

Безобразно је и неодговорно, тврди овај професор, да Влада на радницима штеди, док је за градњу болнице у Источном Сарајеву изабрала извођача који је скупљи за 11 милиона марака.

На протесте су стигли и чланови Покрета "Трећи блок", који су транспарентима позвали на отпор захтјевима ММФ-а и хитну борбу против корупције.

Покрет "Револт Бањалука" је графитом исписаним недалеко од Дома синдиката оптужио поједине синдикалне представнике да су подржавали власт, која им сада смањује мјесечна примања.



БН телевизија

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Градјанин

22.12.2016 19:30

Е Аница Јондиц продана дуса це се изборити за права радника. Е моја полицијо ко вам је на целу синдиката. Боље вам је да немате никако синдиката !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пензионер

22.12.2016 20:50

Куца у којој протестују синови. И снаје нема оправка .Родитељ коме дјца нису задовољна сигурно пропада у таквој породици расуло је на помолу.Дјеца су видјела колико лумпује и троси кабадхиски родитељ Хоце послусна дјеца свој дио У Страјк у борбу против бахатости.

Name

Неко из масе

22.12.2016 19:57

Шта се овај народ буни. Није ми јасно. Зар Предсједник нам није за Српску нову годину, није обезбједио Алена и Тифу. заједно са Брегом. Вјероватно ће Тифа запјевати "Понеси заставу" а Ален уз стихове "Мала моја из Бихаћа, остала си без гаћа" и ону "Да те није Алија".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Густер

22.12.2016 20:15

Зелим да искористим прилику да свим бивсим припадницима Југословенске Народне Армије цеститам 22.децембар,,Дан Армије,,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор- Центар

22.12.2016 20:59

СПАСИ НАС БОЖЕ ГЊАТИЋА ИЗ СИНДИКАТА ПРОСВЕТЕ ОБИЧНА ПОДГУЗНА МУВА НАСТАВНИК МАТЕМАТИКЕ СА ДОКУПЉЕНИМ ШКОЛАМА САМО ГЛЕДА СВОЈ ИНТЕРЕС СВЕ ЈЕ ДЕБЉИ И ДЕБЉИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

23.12.2016 06:43

Чему све ово, кад није искрено?

ОДГОВОРИТЕ
Name

грађанин

23.12.2016 07:17

Ово су исти који су били на контра протестима. Не знају хоће ли пис..и или как..и.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Далибор

25.12.2016 19:55

Теско оном кога синдикат брани...

ОДГОВОРИТЕ