Бекер: Кажу ми да је Ноле близу максимума...

Немачки стручњак верује да ће се Новак у 2017. вратити на врх и кренути у потеру за Федереровим рекордом од 17 гренд слем титула.

Тенис 24.12.2016 | 22:15
Бекер: Кажу ми да је Ноле близу максимума...
Борис Бекер је стварно човек ретко занимљивог и квалитетног карактера, омиљен и међу колегама и у медијима. Због тога је између осталог и провео три веома берићетне године у тиму Новака Ђоковића. Немачки ас "балканске душе" у бројним интервјуима које је давао након разлаза са нашим тенисером, имао је само позитивне коментаре и предвиђања. У том духу је разговарао и са индијским новинарима где је тренутно на промотивном путовању за његовог главног спонзора. Тамошње новинаре је интересовало пре свега може ли се други рекет света вратити на врх.

"Нема разлога зашто се не би вратио! Добро је играо и на завршном мастерсу сезоне, савладао је Кеија Нишикорија са 6:1, 6:1. Лоше је одиграо само финале против Ендија Марија и тај један меч је направио разлику на врху АТП листе. Он свакако није заборавио да побеђује на великим мечевима, Колико сам чуо из његовог кампа, подигао је значајно интензитет на тренинзима и верујем да није далеко од свог максимума!", објаснила је немачка легенда.

Новак и Рафа Надал су једини који би могли да стигну рекорд Роџера Федерера од 17 гренд слем титула. Шпанцу недостаје још три, а Србину пет пехара, али и поред тога Бекер верује да наш ас има веће шансе.

"Начин на који је Новак играо протекле три године, то се не може тек тако заборавити. Уколико остане здрав, гладан и мотивисан има шансу да стигне и престигне Роџера. Рафа није освојио гренд слем протекле две године, пре свега због серије повреда, али још није готов. Ролан Гарос је и даље његова најбоља шанса. Ако буде паметан са распоредом играња турнира, ко би га знао!? Али између њих двојице, Новак има веће шансе.", закључио је Бекер.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар