Beker: Kažu mi da je Nole blizu maksimuma...

Nemački stručnjak veruje da će se Novak u 2017. vratiti na vrh i krenuti u poteru za Federerovim rekordom od 17 grend slem titula.

Tenis 24.12.2016 | 22:15
Beker: Kažu mi da je Nole blizu maksimuma...
Boris Beker je stvarno čovek retko zanimljivog i kvalitetnog karaktera, omiljen i među kolegama i u medijima. Zbog toga je između ostalog i proveo tri veoma berićetne godine u timu Novaka Đokovića. Nemački as "balkanske duše" u brojnim intervjuima koje je davao nakon razlaza sa našim teniserom, imao je samo pozitivne komentare i predviđanja. U tom duhu je razgovarao i sa indijskim novinarima gde je trenutno na promotivnom putovanju za njegovog glavnog sponzora. Tamošnje novinare je interesovalo pre svega može li se drugi reket sveta vratiti na vrh.

"Nema razloga zašto se ne bi vratio! Dobro je igrao i na završnom mastersu sezone, savladao je Keija Nišikorija sa 6:1, 6:1. Loše je odigrao samo finale protiv Endija Marija i taj jedan meč je napravio razliku na vrhu ATP liste. On svakako nije zaboravio da pobeđuje na velikim mečevima, Koliko sam čuo iz njegovog kampa, podigao je značajno intenzitet na treninzima i verujem da nije daleko od svog maksimuma!", objasnila je nemačka legenda.

Novak i Rafa Nadal su jedini koji bi mogli da stignu rekord Rodžera Federera od 17 grend slem titula. Špancu nedostaje još tri, a Srbinu pet pehara, ali i pored toga Beker veruje da naš as ima veće šanse.

"Način na koji je Novak igrao protekle tri godine, to se ne može tek tako zaboraviti. Ukoliko ostane zdrav, gladan i motivisan ima šansu da stigne i prestigne Rodžera. Rafa nije osvojio grend slem protekle dve godine, pre svega zbog serije povreda, ali još nije gotov. Rolan Garos je i dalje njegova najbolja šansa. Ako bude pametan sa rasporedom igranja turnira, ko bi ga znao!? Ali između njih dvojice, Novak ima veće šanse.", zaključio je Beker.

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar