"Руске паре прво пољопривредницима"

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да ће исплата овогодишњих дугова за подстицаје пољопривредним произвођачима бити приоритет када буду на располагању средства од руског клириншког дуга.

Република Српска 22.12.2016 | 15:50
"Руске паре прво пољопривредницима"
"Ова средства треба да буду уплаћена у наредних неколико седмица, с обзиром на то да након 8. јануара треба да буде потписан споразум између министарстава финансија БиХ и Руске Федерације", рекла је Цвијановићева новинарима у Народној скупштини.

Она је оцијенила да није реално очекивање да за аграр буде издвојено 97 милиона КМ како су тражили пољопривредници, те да је за 2017. годину планирано 60 милиона КМ.

Премијер Српске је подсјетила да је јуче уплаћено 5,8 милиона КМ дуга, те да би до краја године требало да буде исплата још једног дијела дуга.

Коментаришући ставове и протесте синдиката, Цвијановићева је рекла да је Влада предлагала боље корекције минулог рада, али да то синдикат није прихватио.

"Очекивала сам партнерство зато што би то поред корекције на минулом раду значило неке друге приходе који би опет били стављени на располагање радницима", истакла је Цвијановићева.

Она је подсјетила и да је речено да ће се кроз рационализацију школске мреже уштедјети пет милиона КМ и да би то било на располагању просвјетним радницима, односно да би на тај начин почео процес усклађивања њихових коефицијената са осталим буџетским корисницима, јер су просвјетни радници на одређени начин оштећени.

Цвијановићева је додала да је, с обзиром на важност структуре безбједности и улоге коју има МУП, речено да ће бити прављене одређене уштете да би та средства била на располагању побољшања коефицијената или основних плата полицајаца, односно радника МУП-а.

Она је нагласила да је промовисала принцип солидарности, заштите сваког радног мјеста и да се сва могућа додатна средства ставе на располагање за повећање плата.

"Солидарност је ако нећете да отпуштате раднике, а сви други то раде или су радили, и хоћете да кроз минималне корекције минулог рада, који је додатак на основну плату, извршите уштете", истакла је Цвијановићева и нагласила да и синдикат зна да је ријеч о привременим рјешењима.

Она је оцијенила да протести синдиката не мијењају ништа када је ријеч о сарадњи, односно да тиме нису мање партнери Влади, додавши да је синдикат позван на наставак разговора са ресорним министрима о евентуалном креирању нових рјешења.

Премијер Српске очекује да Република Српска у наредној години буде стабилнија, да позитивно искористи економски и финансијски мирнији период који предстоји, те да буде сарадње Владе и социјалних партнера, али и сарадње два ентитета.

Извор: Срна

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Елиот

22.12.2016 14:59

И теби за једне чизмице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

22.12.2016 15:44

Овај пут рузицасте, посто јој је све као у бајци....

Name

Боки

22.12.2016 15:34

Дали је ово велики или мали кредит

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјиљкос

22.12.2016 15:35

Хаха поцињу сарене лазе и првоаприлске згоде сегрта додиног.Зец у суми а разањ с епали јбт дрзава у којој ја зивим и у коју ја вјерујем, пописам је цијелу уздуз и попријеко

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

22.12.2016 16:44

Какве паре да их попију преко зиме на прољеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реални

22.12.2016 16:53

Ове паре требало би искористит у изградњу смоменика који посјецају на бивсу Југославију! Титу споменик у сваком граду на цијелом простору БиХ! Да народ унс како смо тад паре позајмљивали и супер силама а данас немамо ни за основне зивотне потребе! Пухати се да тудјим знојем и да Додик казе то сам ја створијо ал морате гласати за мене инаце ниста нецете добити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ргбмнрст

22.12.2016 17:08

А шта би дала пољопривредницима да није тих руских пара које Русија враћа Босни и Херцеговини? М.до марјаново би им дала. Овако, надаш се остати на власти и на прољеће. Можда и оћеш, ал нешто у то не вјерујем. То је била задња кап која вам је капнула.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репо Послови

23.12.2016 07:16

Тако је

Name

Стокан

22.12.2016 18:23

Нелипши магарче , до зелене траве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

22.12.2016 18:27

Има ли несто да платите градјанима сто су васе заслуге,све сте продали и упропастили,па зар вас није срамота да распоредјујете несто засто немате никакве заслуге.Наказо људска,па како те није срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

23.12.2016 12:13

Господару баци мало парица од сребра , да ломимо руке, ноге вилице и ребра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сваста

24.12.2016 08:19

Знаци с тим нам парама додик иде у Wасингтон.

ОДГОВОРИТЕ