Рудан шокирала: Текст о Берлину и Хрватима

Поводом недавног масакра на божићном вашару у Берлину, када је камион улетео на трг и убио 12 људи, а десетине повредио, хрватска књижевница Ведрана Рудан се запитала да ли су жртве заиста невине и да ли ће се и Хрватска у блиској будућности наћи на мети терориста.

Регион 22.12.2016 | 14:10
Рудан шокирала: Текст о Берлину и Хрватима
Колумну је назвала “Наш крвави Божић” и преносимо је у целости:

“Европа постаје досадна. На екранима, на порталима, у новинама, стално исте фотке. Мртви леже на цести, преживјели хистерично урлају у камеру, возачи камиона-бомби погођени у главу однешени некамо, вође европских земаља моле у некој цркви за душе невиних, увијек директан пријенос, хрпе цвијећа на мјесту злочина или “злочина”, како тко на све то гледа.

Јесу ли мртви у европским метрополама “цивилне жртве” или су они ипак на неки начин војници своје земље? Јесу ли невини сви ти комади меса који леже окружени божићним јелкама? Јесу зато јер нису знали чиме им се баве Меркел и компанија? Нису јер не владају државом у којој живе ма колико она, данас је то Њемачка, “демократска” била.

Ми “цивилизирани”, мислим на нас Европљане, морали бисмо увијек прије него кренемо кукати, плакати, молити се, полагати цвијеће на цесту и чудити се над дивљаштвом оних “којима смо пружили нови дом”, себи признати неке ствари.

“Подивљали терористи” нису у Европу дошли својом вољом, из њихових их је домова отјерао рат. Рат? Звучи некако безлично. Човјек може поставити питање, тко их је натјерао да међусобно ратују, нека се смире, нека од**бу своје племенске мржње ти “козо**би”, како Европљани надахнуто знају називати муслимане.

Не суосјећам са Нијемцима ни са Французима, нећу ни са Хрватима. Све су добили, добит ћемо и ми, што су, што смо, заслужили.

Ајмо кренути од себе. Хрватска спада међу 25 највећих извозника војне опреме у свијету. Прошле смо године извезли опреме и оружја у вриједности од 1,5 милијарди куна, највише у САД. Знамо гдје САД ратују а они које убијају чули су за високу квалитету хрватског оружја.

Зашто би ти “козо**би” заборавили да им је дијете погинуло од метка испаљеног од “свјетски респектабилног произвођача пиштоља.”

Наши су пиштољи, тко је рекао да су Хрвати неспособни, толико квалитетни да се њима служи америчка полиција, америчка војска и ФБИ.

Па ви видите. Наши пиштољи не убијају само у Афганистану, од њих се распадају главе и немирним црнцима у Чикагу. Тако смо мали, а опет, тако велики. О томе се премало зна.

До боли тужна госпођа Меркел управља земљом која је у првих шест мјесеци 2015. године извезла оружја у вриједности од 3,5 милијарди еура. Знамо гдје се данас ратује, знамо да су “козо**би” највећи проблем. Потпуни лаик не може знати али може наслутити колико се стотина тисућа муслимана може побити за 3,5 милијарди еура.

Па кад те њемачке милијарде претворимо у мртве муслимане а онда та брда лешева успоредимо са десетак или не знам колико мртвих Нијемаца, можемо ли вјеровати Меркелици да заиста жали за настрадалима? Све је то ипак само велики бизнис.

Америка је на рат у Афганистану потрошила 100 милијарди долара. Кренули су у трећи свјетски рат након напада на “Близанце”. Том се “нападу” данас руга чак и стручњак ЦИА-е који нам корак по корак објашњава како је напад био “напад”. Као да то нормалан човјек не зна већ од 2002. Америка извози само дугове, ратове и оружје.

Кад су “нападнути” Близанци Америма је требао алиби да би својим фашизмом загрлили свијет. Данас се више не труде. Убијају без објашњавања а у томе им помаже и један “од 25 највећих извозника војне опреме у свијету.”

Треба нагласити, “терористи” никад нису ушли у Америку јер је Америка измислила тероризам па се зна од њега обранити. Зато подивљали “козо**би” бирају доступније мете. Ових је дана то била Њемачка, Француска је у трајном ратном стању што јој неће помоћи, “један од 25 највећих извозника војне опреме у свијету” ће такођер сигурно и с правом доћи на ред.

Зато се опустимо, ми Хрвати који ни о чему не одлучујемо, и у миру Божијем дочекајмо Божић. Ако на неком од хрватских “адвента” добијемо метак у главу можда ће то бити респектабилни хрватски метак “свјетске квалитете.” Куд ћеш веће среће? Умријети свој на своме од свога.”

Извор: рудан.инфо

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Драган

22.12.2016 13:26

Генерално, жена је у праву. Неки људи немају ракете, дронове, не могу да убијају са девет хиљада метара висине, или да притишћу дугме у подморници док шаљу пројектил који ће закачити неку школу у Афганистану. Кад им неко убије дете, сруши кућу, село, град, опустоши државу, ти људи могу да убијају оним што имају. Што је више мртвце деце за коју нико у Европи неће написати "Је суис..." на свом ФБ статусу, биће и више тероризма. Сила акције и сила реакције. Ја јесам ратовао против муслимана, али треба бити човек па рећи да и дете рођено у муслиманској земљи има исто право на живот као и моје рођено у Европи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босњак

22.12.2016 14:49

Скидам капу Драгане. Одавно нисам процитао искренији коментар. Кад би свима на на свијету било прузено право на зивот па и оним како их увазена господја погрдно назва неби данас оплакивали зртве у Берлину, Француској или незнам гдје се то јос мозе десити, а мозе свуда. Престаните убијати висе недузне људе ма гдје они били, било које вјере, расе , нације били јер сви смо од бога дати и сви имамо право на мирам зивот.

Name

борац

22.12.2016 16:42

Само један на прама милион мозе ми се десити да погинем од тероризма и то слуцајно мислим да нема нико ниста против мене.

Name

лијан

02.01.2017 19:20

Ведрана је краљица истине!!!Велики респект!

Name

Патриот

22.12.2016 13:35

Није нимало пријатно за читање (поготову не ови вулгарни изрази) али је на жалост истина. Они који су те људе истерали из њихових домова, морају да сносе последице свог (не)дела. Нису сви као ми Срби, ми трпимо њихов терор, други неће. А поред свега тачно је и то да истина није увек пријатна, али то не мења на ствари, истина остаје истина па била пријатна или непријатна. Скоро сви проливају крокодилске сузе за жртве терориста, а истовремено им продају оружје. Тотално извитоперен свет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XВX

22.12.2016 14:23

Тотално истинско излагање господзе Рудан, али се бојим да јој масони неце нанијети зло посље овог цланка. УСА је епицентар и извозник тероризма који на залост и даље управља свијетом, само када/ако им додзе крај бојим се за ону паролу сто смо као дјеца користили 70их и 80их "Боље да те нема" или у плуралу боље да вас нема, јер толико нација у свету цекају да им наплате са каматом..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСКРЕНО, ДО БОЛА!!!

22.12.2016 14:26

ИСКРЕН ПОГЛЕД НА СТВАРНОСТ!!! НАЈВЕЋЕ ДВИЈЕ СИЛЕ (САД и РУСИЈА) СУ, НАЖАЛОСТ, ГЛОБАЛНИ СВЈЕТСКИ ПИРОМАНИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

22.12.2016 14:26

Нијемци и остали вјерници,крсцани су затварали оци кад су у другом светском рату убијали милионе људи у логорима.За једног свог су убијали стотину.Исто то раде и сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.

22.12.2016 14:51

У исту тикву дувате и ви и ови са саховницама.Да се закува опет би ви под иси барјак па у убијијање Српске нејаци зато ми није зао ни вас а ни њих,сами сте цацкали мецку ето вам је сад

Name

Но1

22.12.2016 14:30

Моја драга Ведрана камо среће да је више ведрана било би све ведрије.но нажалост ми смо сви (готово сви)љуске нуле.И ту смо гдје заслужујемо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ертугрул

22.12.2016 14:44

Њемачка – Пакистанцу којег је берлинска полиција криво оптужила за напад на божићни сајам изгубио се траг и његови пријатељи и породица живе у смртном страху да му се нешто није десило. Навид Балух (23) ухићен је одмах након масакра у Берлину, цијели свијет је пола дана био у увјерењу да је он возио камион смрти, али након детаљније провјере установило се да човјек нема везе с нападом. Убрзо је пуштен, али од тада нитко не зна гдје је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

22.12.2016 15:11

У савременом свјету лазних људи све има свој узрок и своју цјену. Тако исто и људски зивот који се води само као један број. Он мозе увјек да се избрисе и замјени новим бројем без вредности и када припада класи "посвецених" а поготово када он припада класи сиромасних и по мисљењу "надљуди" "мање вредним народима на свјету" који по плану Тајних владара из сенке ускоро требају да буду унистени. ЗАТО се слаземи са погледима Ведране Рудан да због греха народни водја испаста цјели народ. Због тога веома лако у занису освете мозе да додје до терористицких напада свуда по свијету. Свака акција великих, силних и моцни господара свијета који висе не зиве у стварности свога окрузења изазива реакцију малих, нејаких, сиронасних и потлацених народа којима тероризам слузи као једино средство одбране у борби за опстанак, народну независнист: Истину и Правду. Немозе се никад своја среца градити на тудјој несреци, и своје благостање на тудјој пропасти, глади и сиронасту милиона људи који немају ни потребног сколског знања, ни искуства, ни могуцности да своју бједу и вјерске заблуде преко ноци замјене саврененим нацином зивота по мјерилима Тајних господара свјета који планирају унистење двије трецине становника на земљи са зељом да они тако буду "срецни". Како раде? Законом зивота тако и пролазе, а невини вецином страдају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

22.12.2016 16:37

Добар си али колико је данас народа да то мозе разумјети.

Name

Ре Михаило

22.12.2016 17:46

Прво да ти казем да сам Србин а твоји коментари ми дизу сваку длаку на глави. Разлог: Срби небески народ остали низи ранг..... Али за овај коментар свака цаст тако се ради.

Name

МИХАИЛО Микиц

22.12.2016 18:57

РЕ, право да ти казем разумијем твоје муке и невоље као и Истине које ти преко мојих конентара зивот загорцавају. Није лако када неко СРБе воли или када неко попут тебе СРБе мрз само због тога сто су СРБи "Небески Народ!" ЗАТО немој да се узалуд сикирас и дзабе нервирас. Ускоро це твоја паметна коса напустио твоју "мудру" главу и после тога она висе неце моци да се дизе на твојој "паметној" глави због СРБа Светог Саве који су били и остали "НЕБЕСКИ Народ!"

Name

Рузгар

22.12.2016 15:21

Свака цаст Михајло

ОДГОВОРИТЕ
Name

99

22.12.2016 16:21

Ма није то Микаило

Name

Дон Кихот

22.12.2016 15:55

Хоће , слажем се и Бих је на реду јер и Бих је наоружавала ИСИЛ (СЕЕСАЦ @)....

ОДГОВОРИТЕ