На вратима камиона нађени отисци Амрија

На вратима камиона који је у понедјељак увече улетио међу штандове Божићног вашара у центру Берлина усмртивши 12 и повриједивши скоро 50 људи, нађени су отисци прстију Тунишанина Аниса Амрија, главног осумњиченог за тај напад, тврди данас неколико њемачких медија, не наводећи извор.

Свијет 22.12.2016 | 13:10
На вратима камиона нађени отисци Амрија
Њемачке власти су данас под узбуном након што се испоставило да је Амри био познат као потенцијално опасан џихадиста и да је раније ове године био под полицијском присмотром.

Док се широм Европе интензивира потрага за Амријем, који данас пуни 24 године, поставља се питање како је успио да избјегне хапшење и депортацију, иако је био "под радаром" неколико безбједносних агенција, наводи АФП.

Њемачке власти упозоравају да би он могао бити опасан и наоружан и нуде награду од 100.000 евра за информацију која би довела до његовог хапшења.

За напад је преузела одговорност Исламска држава, саопштивши посредством своје новинске агенције Амак, да је то "одговор на позиве да се узму на нишан грађани земаља чланица коалиције".

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гдје је

22.12.2016 14:47

Њемачка – Пакистанцу којег је берлинска полиција криво оптужила за напад на божићни сајам изгубио се траг и његови пријатељи и породица живе у смртном страху да му се нешто није десило. Навид Балух (23) ухићен је одмах након масакра у Берлину, цијели свијет је пола дана био у увјерењу да је он возио камион смрти, али након детаљније провјере установило се да човјек нема везе с нападом. Убрзо је пуштен, али од тада нитко не зна гдје је.

ОДГОВОРИТЕ