Na vratima kamiona nađeni otisci Amrija

Na vratima kamiona koji je u ponedjeljak uveče uletio među štandove Božićnog vašara u centru Berlina usmrtivši 12 i povrijedivši skoro 50 ljudi, nađeni su otisci prstiju Tunišanina Anisa Amrija, glavnog osumnjičenog za taj napad, tvrdi danas nekoliko njemačkih medija, ne navodeći izvor.

Svijet 22.12.2016 | 13:10
Na vratima kamiona nađeni otisci Amrija
Njemačke vlasti su danas pod uzbunom nakon što se ispostavilo da je Amri bio poznat kao potencijalno opasan džihadista i da je ranije ove godine bio pod policijskom prismotrom.

Dok se širom Evrope intenzivira potraga za Amrijem, koji danas puni 24 godine, postavlja se pitanje kako je uspio da izbjegne hapšenje i deportaciju, iako je bio "pod radarom" nekoliko bezbjednosnih agencija, navodi AFP.

Njemačke vlasti upozoravaju da bi on mogao biti opasan i naoružan i nude nagradu od 100.000 evra za informaciju koja bi dovela do njegovog hapšenja.

Za napad je preuzela odgovornost Islamska država, saopštivši posredstvom svoje novinske agencije Amak, da je to "odgovor na pozive da se uzmu na nišan građani zemalja članica koalicije".

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Gdje je

22.12.2016 14:47

Njemačka – Pakistancu kojeg je berlinska policija krivo optužila za napad na božićni sajam izgubio se trag i njegovi prijatelji i porodica žive u smrtnom strahu da mu se nešto nije desilo. Navid Baluh (23) uhićen je odmah nakon masakra u Berlinu, cijeli svijet je pola dana bio u uvjerenju da je on vozio kamion smrti, ali nakon detaljnije provjere ustanovilo se da čovjek nema veze s napadom. Ubrzo je pušten, ali od tada nitko ne zna gdje je.

ODGOVORITE