За Тунишанином трага цијела Европа

Власти широм Европе трагају данас за Тунишанином осумњиченим да је камионом извршио напад на божићном сајму у Берлину, а један од његове браће позвао га је да се преда.

Свијет 22.12.2016 | 10:57
За Тунишанином трага цијела Европа
Простор на којем је прије три дана убијено 12 људи, а 48 повријеђено биће поново отворен током дана.

Њемачке власти јуче су објавиле потјерницу за Анисом Амријем /24/ и понудиле награду од 100.000 евра за информацију која би довела до његовог хапшења, уз упозорење да је он можда "насилан и наоружан".

"Позивам га да се преда полицији. Ако се докаже да је умијешан, ми га се одричемо", рекао је агенцији АП Анисов брат Абделкадер Амри.

Он је рекао да је Анис можда радикализован док је боравио у затвору у Италији, гдје је завршио послије одласка из Туниса у вријеме арапског прољећа.



Њемачки медији преносе да је током ноћи претресено неколико локација, укључујући избјеглички центар у Емериху, на граници са Холандијом. За сада нема коментара из федералног тужилаштва, које води истрагу.

Данска полиција претресла је у луци Грена трајект који је требало да исплови ка Шведској послије дојаве да је уочен мушкарац који личи на Амрија.

У међувремену, из израелског Министарства спољних послова саопштено је да је једна од жртава из Берлина Далија Елијаким, држављанка Изреала.

Њемачки званичници сматрали су да је Амри, који је стигао у земљу прошле године, био потенцијална пријетња и прије напада и чак су га држали под присмотром у периоду од шест мјесеци. Та операција обустављена је раније ове године.

Амријеви документи пронађени су у кабини камиона којим је извршен напад.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Елиот

22.12.2016 10:04

Ено га код Меркелове у канцеларији. Чека да јој се рејтинг подигне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

22.12.2016 10:41

Супер им је ово са документим. Сви фино оставе документе и побјегну, да не буде забуне .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гдје је

22.12.2016 14:49

Њемачка – Пакистанцу којег је берлинска полиција криво оптужила за напад на божићни сајам изгубио се траг и његови пријатељи и породица живе у смртном страху да му се нешто није десило. Навид Балух (23) ухићен је одмах након масакра у Берлину, цијели свијет је пола дана био у увјерењу да је он возио камион смрти, али након детаљније провјере установило се да човјек нема везе с нападом. Убрзо је пуштен, али од тада нитко не зна гдје је.

ОДГОВОРИТЕ