Шта каже ''чувар Партизановог вртића''...?

Миленковић: Челници светског и европског ватерпола треба да размисле у ком правцу иде овај спорт! Чувар Партизановог вртића: Нека они који воде ватерполо одлуче шта хоће! Дан након меча црно-белих ватерполиста у Лиги шампиона који су обележили арбитри, тренер Миленковић за пораз од Хановера превасходно криви неискуство, али и тражи да се критеријуми суђења коначно стандардизију.

Остали спортови 22.12.2016 | 15:45
Шта каже ''чувар Партизановог вртића''...?
Тренер Партизана Зоран Миленковић након нерешене утакмице са Хановером (12:12) у гостима, којом је Партизан освојио први бод у овогодишњој Лиги шампиона, имао је само речи хвале за своје "дечаке", а критике је сачувао за суђење.

Партизанов "ватерполо вртић" освојио је у Хановеру први бод у новој сезони Лиге шампиона, али начин на који су арбитри делили правду у завршници утакмице изазвао је оштру реакцију тренера црно-белих Зорана Миленковића. Ипак, нешто хладније главе шеф струке Партизана спустио је лопту за нијансу.

Бројна искључења играча Партизана, као и неискуство гостију, довели су до тога да су црно-бели испустили чак пет голова предности (12:7).


"Ја после утакмице јесам рекао неке ствари, али нисам нигде поменуо суђење. Тачно је да судије имају велику улогу, али не у смислу крађе, већ толико да би људи који одлучују требало добро да размисле у ком смеру ће да иде овај спорт у будућности и шта желе. Одређене ствари се не примењују, нису исти критеријуми када сте гост и када сте домаћин", рекао је Миленковић за МОЗЗАРТ Спорт.

Руку на срце, Партизан је као аутсајдер отишао на дуел са Хановером, а и ове сезоне, попут неких претходних, црно-бели имају најмлађи тим у Лиги шампиона. 


"Ми смо главни кривци за пораз. Водили смо са пет голова разлике. Играли смо како би требало до последње четвртине, а онда смо у том периоду дали само два гола. Мало ко је и веровао да можемо да се меримо са Хановером. Они су искуснији, имају већи буџет и квалитетнију екипу са неколико играча који су прошли олимпијске циклусе попут Јокића, Радовића, Бргуљана... Сами смо криви, али ту долази на ред прича о сазревању кроз Лигу шампиона. Из прва два меча, вечерас и против Егера, смо у некој варијанти могли да освојимо и шест бодова. Имамо један, али смо задовољни. Квалитетно радимо", сумира Миленковић тренутну ситуацију и учинак црно-белих.

Ипак, још једном се враћамо на увек актуелну причу о судијским критеријумима и трендовима које нон-стоп мењају челни људи светског и европског ватерпола.


"Неке ствари не могу да се промене, чак ни на много озбиљнијим утакмицама од ове које смо одиграли у Хановеру. Наравно, ја као тренер морам то да елиминишем из приче. Мени је пре свега важно да мењамо начин на који играмо. Све остало је тема за неке јаче 'играче'", закључио је Миленковић који је недавно са Партизаном освојио први трофеј у сезони, Куп Србије победивши у финалу екипу Црвене звезде.

Ни у овом мечу тренер Београђана није могао да рачуна на све играче. За утакмицу због повреда или болести нису били спремни Репановић, Лукић и Тохољ, а изостао је и Танасковић.

За црно-беле први пут ове сезоне заиграо је Марко Боловић, ватерполиста са српским држављанством, који је одрастао у Немачкој и на Бањицу стигао баш из Хановера.

Извор: моззартспорт/блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар