Шапекоенсеу уручен трофеј побједника Купа Јужне Америке!

На жребу Комебола одата почаст жртвама авионске несреће. Награда за фер-плеј припала Атлетико Насионалу...

Фудбал 22.12.2016 | 14:00
Шапекоенсеу уручен трофеј побједника Купа Јужне Америке!
У штабу Комебола, јужноамеричког пандана Уефе, одржана је церемонија жреба и додела признања и пехара за ову годину.

Наравно, цео догађај је био у сенцу велике несреће која је погодила бразлиски клуб Шапекоенсе, који је остао без готово свих играча, управе и стручног штаба када је 28. новембра пао авион у близини Медељина који их је превозио на први меч финала Копа Судамерикане.

Шапекоенсе је проглашен победником Купа Судамерикана ове сезоне, иако је велика трагедија спречила да се одигра финални дуел против Атлетико Насионала у Колумбији.

Играчи бразилског клуба доживели су авионску несрећу на путу ка финалу тог такмичења, а чак 19 фудбалера Шапеконсеа и тренер погинули су приликом пада летелице у близини Медељина. Укупно 71 путник настрадао је у том удесу 28. новембра.

Као што је раније договорено, а на предлог другог финалисте, колумбијског Атлетико Насионала трофеј иде у Шапеко. Њега је на церемонији у Лукеу у Парагвају преузео нови председник Великих зелених, Плинио Давид де Нес Фиљо. Трофеј за фер-плеј очекивано је завршио у витрини Атлетико Насионала којем се у емотивном говору посебно захвалио први човек Шапеа.

Фиљо се захвалио свима за подршку и солидарност, посебно Атлетико Насионалу јер је на захтев колумбијског клуба Шапекоенсе проглашен победником тог такмичења.

"Атлетико нам је дао могућност да освојимо пехар, то је гест хуманости, поштовања, достојанства и љубазности", рекао је Фиљо и подигао трофеј заједно са првим човеком Атлетика Данијелом Хименезом, који је носио шал Шапекоенсеа.



Церемонију су обележили видео записи трагично преминулих фудбалера Шапекоенсеа, а готово сви у публици доделу трофеја пропратили су у сузама.

Шапекоенсе је у извучен у Групу 7 наредног издања Купа Јужне Америке у којој се налазе још и уругвајски Насионал, аргентински Ланус и Зулија из Венецуеле. Бразилски клуб нову сезону отвара 29. јануара против Жојвенила у оквиру првог кола бразилске Примере, а четири дана након одржавања хуманитарног сусрета Бразила и Колумбије посвећеног породицама жртава.

Иначе, Шапекоенсе је јуче довео и прва појачања за наредну сезону, а то су Додо (дошао на позајмицу из Атлетико Минеира), као и два голмана Елијас (Ђувентуде) и Даглас Гроли (Крузеиро).

Извор: моззартспорт/мондо.рс

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар