Šapekoenseu uručen trofej pobjednika Kupa Južne Amerike!

Na žrebu Komebola odata počast žrtvama avionske nesreće. Nagrada za fer-plej pripala Atletiko Nasionalu...

Fudbal 22.12.2016 | 14:00
Šapekoenseu uručen trofej pobjednika Kupa Južne Amerike!
U štabu Komebola, južnoameričkog pandana Uefe, održana je ceremonija žreba i dodela priznanja i pehara za ovu godinu.

Naravno, ceo događaj je bio u sencu velike nesreće koja je pogodila brazliski klub Šapekoense, koji je ostao bez gotovo svih igrača, uprave i stručnog štaba kada je 28. novembra pao avion u blizini Medeljina koji ih je prevozio na prvi meč finala Kopa Sudamerikane.

Šapekoense je proglašen pobednikom Kupa Sudamerikana ove sezone, iako je velika tragedija sprečila da se odigra finalni duel protiv Atletiko Nasionala u Kolumbiji.

Igrači brazilskog kluba doživeli su avionsku nesreću na putu ka finalu tog takmičenja, a čak 19 fudbalera Šapekonsea i trener poginuli su prilikom pada letelice u blizini Medeljina. Ukupno 71 putnik nastradao je u tom udesu 28. novembra.

Kao što je ranije dogovoreno, a na predlog drugog finaliste, kolumbijskog Atletiko Nasionala trofej ide u Šapeko. Njega je na ceremoniji u Lukeu u Paragvaju preuzeo novi predsednik Velikih zelenih, Plinio David de Nes Filjo. Trofej za fer-plej očekivano je završio u vitrini Atletiko Nasionala kojem se u emotivnom govoru posebno zahvalio prvi čovek Šapea.

Filjo se zahvalio svima za podršku i solidarnost, posebno Atletiko Nasionalu jer je na zahtev kolumbijskog kluba Šapekoense proglašen pobednikom tog takmičenja.

"Atletiko nam je dao mogućnost da osvojimo pehar, to je gest humanosti, poštovanja, dostojanstva i ljubaznosti", rekao je Filjo i podigao trofej zajedno sa prvim čovekom Atletika Danijelom Himenezom, koji je nosio šal Šapekoensea.



Ceremoniju su obeležili video zapisi tragično preminulih fudbalera Šapekoensea, a gotovo svi u publici dodelu trofeja propratili su u suzama.

Šapekoense je u izvučen u Grupu 7 narednog izdanja Kupa Južne Amerike u kojoj se nalaze još i urugvajski Nasional, argentinski Lanus i Zulija iz Venecuele. Brazilski klub novu sezonu otvara 29. januara protiv Žojvenila u okviru prvog kola brazilske Primere, a četiri dana nakon održavanja humanitarnog susreta Brazila i Kolumbije posvećenog porodicama žrtava.

Inače, Šapekoense je juče doveo i prva pojačanja za narednu sezonu, a to su Dodo (došao na pozajmicu iz Atletiko Mineira), kao i dva golmana Elijas (Đuventude) i Daglas Groli (Kruzeiro).

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar