Тренинг јача вољу

Вежбе разгибавања су добре и за физичко, и за психичко здравље. За оне са мањком енергије најбитније је да вежбање подстиче расположење, креативност, пословне способности.

Здравље 22.12.2016 | 08:58
Тренинг јача вољу
Ако патите од безвољности, повремених болова у мишићима и зглобовима и једноставно немате енергије, требало би да почнете да се рекреирате. Јер, истраживања показују да редован тренинг јача вољу и самопоуздање.

Списак добробити које доноси бављење физичком активношћу је подугачак, а за оне са мањком енергије најбитније је да вежбање подстиче расположење, креативност, боље пословне способности...

С обзиром на то да покретање са "нулте тачке" није једноставно, предлажемо да своје рекреативне способности с временом усавршавате тако што ћете прво почети с вежбама разгибавања.

Предлажемо вам четири једноставне вежбе, а када почнете да их радите свакодневно с лакоћом, значи да је дошло време да уз њих укључите и неку од аеробних активности.

Чучањ

Раскорачни став, стопала су у ширини кукова, а руке су испружене у висини рамена. Спуштајте се у чучањ, задржите неколико секунди у овом положају и вратите се у усправан положај. Поновите вежбу неколико пута. Добра је за истезање рамена, леђа и бутина.

Савијање у страну

Раскорачни став, стопала су у ширини кукова. Једну руку подигните тако да надлактица буде поред ува, а другу испружите испред тела. Полако се нагињите на страну и обе руке савијајте у том правцу. Вратите се у почетни положај и поновите вежбу на супротној страни. Ово разгибавање одлично је за струк и торзо.

Протезање

Седите на колена, а рукама испруженим у ширини рамена ослоните се на тло. Брадом крените напред и извијајте се полако све док стомаком не дотакнете под, забаците главу и останите у том положају бар десетак секунди. Савијте колена тако да се пете и глава скоро додирују.

Чучањ у страну

Заузмите широк раскорачни став са паралелно постављеним стопалима. Лагано се спустите на једну страну савијајући ногу у колену, а друга нога остаје испружена. Покрете поновити и на другу страну. Водите рачуна да леђа приликом извођења вежбе буду исправљена.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар