БЛ - Бајерн не дијели поклоне: Лајпциг најурен из Минхена!

Зна се Кајзер! Сурови Бајерн одрао Бикове и украсио јесен! Тотална доминација Бавараца у великом дербију Бундеслиге - 3:0. Бајеру виси Европа, Марвин “човек са гвозденим стопалом“ Платенхарт одвео Херту на треће место!

Фудбал 21.12.2016 | 22:00
БЛ - Бајерн не дијели поклоне: Лајпциг најурен из Минхена!
Ни Д од дербија јесени у Бундеслиги вечерас. Бајерн је био немилосрдан према Лајпцигу којем је показао ко је тата у Немачкој, а да пулени Карла Анчелотија нису намерно повукли ручну у другом полувремену резултат би сигурно био много убедљивији од коначних 3:0.

Као швајцарски сат је функционисао Бајерн од самог почетка и било је видљиво да је домаћин изузетно мотивисан да прегази најпријатније изненађење ове сезоне. Храбро су момци из Лајпцига ушли у меч, запретили неколико пута голу Нојера, али када је Бајерн загосподарио од десетог минута све је ишло онако како су замилсили.

Први излет у шеснаестерцу Лајпцига донео је гол. Левандовски је у 17. минуту добро шутирао, погодио стативу, а на одбијену лопту налетео је Тијаго Алкантара и лако погодио празну мрежу. Био је то почетак краја гостију који су у 25. минуту већ имали два гола заостатка после сјајне асистенције Тијага за Ћабија Алонса, који је мајсторски матирао голмана Гулачија.

Да је дерби јесени на Алијанц Арени готов знали смо у 30. минуту када је један од најбољих фудбалера гостију Емил Форсберг добио директан црвени картон. Швеђанин је у контри с леђа оборио Филипа Лама, а судија Цвајер му домах показао пут у свлачионицу. Играчи оба тима су се покошкали, створила се тензија, али се све брзо рашчистило и меч је настављен.

Тачку на овај меч ставио је Роберт Левандовски са беле тачке у последњем минуту, после неопрезног прекршаја голмана Гулачија. Пољак је био прецизан, постигао је 12. гол у сезони и најавио да ћа на пролеће јурити првог стрелца Пјера емерика Обамејана (16 погодака).

Друго полувреме донело је сурову доминацију Бајерна. Шампиони су држали лопту, створили још неколико шанси, али се Левандовски није снашао у неколико излета пред голом Лајпцига. Гости су других 45 минута одиграли без Набија Кејте који је ровит ушао у меч и ништа није могао са агресивним питбуловима Карла Анчелотија. Видал, Алкантара и Даглас су развлачили екипу Лајпцига која је била немоћна и која је, бар док се играло 11 на 11, показала да не може са шампионом.

На крају бундеслигашке јесени Бајерн 39, Лејпциг 36, има још да се игра, али према свему приказаном вечерас титула ће и пету сезону узастопно остати на Алијанц арени. Заслужено.

Све очи јавности биле су упрте у Минхен где се Бајерн иживљавао на Лајпцигу, али убедљиво најлепши детаљ вечерашњих утакмица 16. кола Бундеслиге виђен је у Бертлину у коме је Херта уз страховит пројектил Марвина Платенхарта савладала нејаки Дармштат са 2:0 и засела на четврто место на табели Бундеслиге.

Фењераш немачког првенства је одолевао колико је могао, али када је Платенхарт видео да ће његови саиграчи тешко пронаћи рупу у одбрани гостујућег тима решио је да је сам - пробуши. Слободан ударац на око 30 метара од гола, многи не би ни добацили, само ретки би се усудили и да покушају.

Међутим, кад ти имаш железо тамо где други имају кости знаш колико си јак, а данас ћете морати баш много да се потрудите како бисте нашли јачи шут од Платенхартовог. Прецизан приде. Права бомба!

Кад је 24-годишњи леви бек начео Дармштат пут то победе био је рашчишћен. Тек да не буде дилеме Платенхарт је још један прекид претворио у гол за 2:0 с тим да се овај пут нашао у улози асистента, док је стрелац био искусни Саломон Калу. Није му било тешко. Херта је тако постала трећа екипа која је ове јесени добацила до границе од 30 освојених бодова и иза себе оставила Ајнтрахт, па сада тек шестопласирану Борусију Дортмунд.

Умало је са Хертом до магичног броја 30 стигао и Хофенхајм, пошто је Сандро Вагнерна време начео Вердер, али смо вечерас још једном могли да видимо колико је непредвидив тим из Бремена. У 88. минуту одлична акција гостију, не баш најбоља реакција голмана домаћег тима Оливера Баумана и седми лигашки погодак ове сезоне одличногСержа Гнабрија.

Раме уз раме са Борусијом сада је Келн, који је на Рајн Енерги стадиону могао само до 1:1 против Бајера из Леверкузена, иако му је елегантан волеј Антонија Модеста донео иницијалну предност.

Бразилац Вендел је ипак успео да Аспиринџије спаси пораза, али и тако је Бајер остао тек на осмом месту на табели, са већ позамашним заостатком за тимовима који се боре за Европу што ће сигурно појачати гласине о смени тренера Роџера Шмита, упркос пласману у осмину финала Лиге шампиона.

Други део сезоне у првенству Немачке почеће 20. јануара.

БУНДЕСЛИГА, 16. КОЛО

Келн - Бајер Леверкузен 1:1 (1:0)
/Модесте 21 - Вендел 44/

Бајерн - РБ Лајпциг 3:0 (1:0)
/Алкантара 17, Алонсо 25, Левандовски пен 45/

Херта - Дармштат 2:0 (0:0)
/Платенхард 53, Калу 66/

Хофенхајм - Вердер Бремен 1:1 (1:0)
/Вагнер 26 - Ганбри 87/

Инголштат - Фрајбург 1:2 (0:0)
/Сутнер 53 - Најдерлехнер пен 34, 41/

уторак:

Борусија Дортмунд - Аугзбург 1:1 (0:1)
/Дембеле 47 - Ђи Донг Вон 33/

Ајтрахт Франкфурт - Мајнц 3:0 (1:0)
/Хргота 18, 85, Баркок 75/

Хамбургер СВ - Шалке 2:1 (0:0)
/Милер 61, Вуд 82 - Авдијај 90/

Борусија Менхенгладбах - Волфсбург 1:2 (0:1)
/Азар 52 - Калиђури 3, Гомез 57/

ТАБЕЛА: Бајерн 39, Лајпциг 36, Херта 30, Ајнтрахт 29, Хофенхајм 28, Борусија Дортмунд 27, Келн 25, Фрајбург 22, Бајер Л. 21, Мајнц 20, Шалке 18, Аугзбург 18, Волфсбург 16, Борусија Менхенгладбах 16, Вердер 16, ХСВ 13, Инголштат 12, Дармштат 8.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар