BL - Bajern ne dijeli poklone: Lajpcig najuren iz Minhena!

Zna se Kajzer! Surovi Bajern odrao Bikove i ukrasio jesen! Totalna dominacija Bavaraca u velikom derbiju Bundeslige - 3:0. Bajeru visi Evropa, Marvin “čovek sa gvozdenim stopalom“ Platenhart odveo Hertu na treće mesto!

Fudbal 21.12.2016 | 22:00
BL - Bajern ne dijeli poklone: Lajpcig najuren iz Minhena!
Ni D od derbija jeseni u Bundesligi večeras. Bajern je bio nemilosrdan prema Lajpcigu kojem je pokazao ko je tata u Nemačkoj, a da puleni Karla Ančelotija nisu namerno povukli ručnu u drugom poluvremenu rezultat bi sigurno bio mnogo ubedljiviji od konačnih 3:0.

Kao švajcarski sat je funkcionisao Bajern od samog početka i bilo je vidljivo da je domaćin izuzetno motivisan da pregazi najprijatnije iznenađenje ove sezone. Hrabro su momci iz Lajpciga ušli u meč, zapretili nekoliko puta golu Nojera, ali kada je Bajern zagospodario od desetog minuta sve je išlo onako kako su zamilsili.

Prvi izlet u šesnaestercu Lajpciga doneo je gol. Levandovski je u 17. minutu dobro šutirao, pogodio stativu, a na odbijenu loptu naleteo je Tijago Alkantara i lako pogodio praznu mrežu. Bio je to početak kraja gostiju koji su u 25. minutu već imali dva gola zaostatka posle sjajne asistencije Tijaga za Ćabija Alonsa, koji je majstorski matirao golmana Gulačija.

Da je derbi jeseni na Alijanc Areni gotov znali smo u 30. minutu kada je jedan od najboljih fudbalera gostiju Emil Forsberg dobio direktan crveni karton. Šveđanin je u kontri s leđa oborio Filipa Lama, a sudija Cvajer mu domah pokazao put u svlačionicu. Igrači oba tima su se pokoškali, stvorila se tenzija, ali se sve brzo raščistilo i meč je nastavljen.

Tačku na ovaj meč stavio je Robert Levandovski sa bele tačke u poslednjem minutu, posle neopreznog prekršaja golmana Gulačija. Poljak je bio precizan, postigao je 12. gol u sezoni i najavio da ća na proleće juriti prvog strelca Pjera emerika Obamejana (16 pogodaka).

Drugo poluvreme donelo je surovu dominaciju Bajerna. Šampioni su držali loptu, stvorili još nekoliko šansi, ali se Levandovski nije snašao u nekoliko izleta pred golom Lajpciga. Gosti su drugih 45 minuta odigrali bez Nabija Kejte koji je rovit ušao u meč i ništa nije mogao sa agresivnim pitbulovima Karla Ančelotija. Vidal, Alkantara i Daglas su razvlačili ekipu Lajpciga koja je bila nemoćna i koja je, bar dok se igralo 11 na 11, pokazala da ne može sa šampionom.

Na kraju bundesligaške jeseni Bajern 39, Lejpcig 36, ima još da se igra, ali prema svemu prikazanom večeras titula će i petu sezonu uzastopno ostati na Alijanc areni. Zasluženo.

Sve oči javnosti bile su uprte u Minhen gde se Bajern iživljavao na Lajpcigu, ali ubedljivo najlepši detalj večerašnjih utakmica 16. kola Bundeslige viđen je u Bertlinu u kome je Herta uz strahovit projektil Marvina Platenharta savladala nejaki Darmštat sa 2:0 i zasela na četvrto mesto na tabeli Bundeslige.

Fenjeraš nemačkog prvenstva je odolevao koliko je mogao, ali kada je Platenhart video da će njegovi saigrači teško pronaći rupu u odbrani gostujućeg tima rešio je da je sam - probuši. Slobodan udarac na oko 30 metara od gola, mnogi ne bi ni dobacili, samo retki bi se usudili i da pokušaju.

Međutim, kad ti imaš železo tamo gde drugi imaju kosti znaš koliko si jak, a danas ćete morati baš mnogo da se potrudite kako biste našli jači šut od Platenhartovog. Precizan pride. Prava bomba!

Kad je 24-godišnji levi bek načeo Darmštat put to pobede bio je raščišćen. Tek da ne bude dileme Platenhart je još jedan prekid pretvorio u gol za 2:0 s tim da se ovaj put našao u ulozi asistenta, dok je strelac bio iskusni Salomon Kalu. Nije mu bilo teško. Herta je tako postala treća ekipa koja je ove jeseni dobacila do granice od 30 osvojenih bodova i iza sebe ostavila Ajntraht, pa sada tek šestoplasiranu Borusiju Dortmund.

Umalo je sa Hertom do magičnog broja 30 stigao i Hofenhajm, pošto je Sandro Vagnerna vreme načeo Verder, ali smo večeras još jednom mogli da vidimo koliko je nepredvidiv tim iz Bremena. U 88. minutu odlična akcija gostiju, ne baš najbolja reakcija golmana domaćeg tima Olivera Baumana i sedmi ligaški pogodak ove sezone odličnogSerža Gnabrija.

Rame uz rame sa Borusijom sada je Keln, koji je na Rajn Energi stadionu mogao samo do 1:1 protiv Bajera iz Leverkuzena, iako mu je elegantan volej Antonija Modesta doneo inicijalnu prednost.

Brazilac Vendel je ipak uspeo da Aspirindžije spasi poraza, ali i tako je Bajer ostao tek na osmom mestu na tabeli, sa već pozamašnim zaostatkom za timovima koji se bore za Evropu što će sigurno pojačati glasine o smeni trenera Rodžera Šmita, uprkos plasmanu u osminu finala Lige šampiona.

Drugi deo sezone u prvenstvu Nemačke počeće 20. januara.

BUNDESLIGA, 16. KOLO

Keln - Bajer Leverkuzen 1:1 (1:0)
/Modeste 21 - Vendel 44/

Bajern - RB Lajpcig 3:0 (1:0)
/Alkantara 17, Alonso 25, Levandovski pen 45/

Herta - Darmštat 2:0 (0:0)
/Platenhard 53, Kalu 66/

Hofenhajm - Verder Bremen 1:1 (1:0)
/Vagner 26 - Ganbri 87/

Ingolštat - Frajburg 1:2 (0:0)
/Sutner 53 - Najderlehner pen 34, 41/

utorak:

Borusija Dortmund - Augzburg 1:1 (0:1)
/Dembele 47 - Đi Dong Von 33/

Ajtraht Frankfurt - Majnc 3:0 (1:0)
/Hrgota 18, 85, Barkok 75/

Hamburger SV - Šalke 2:1 (0:0)
/Miler 61, Vud 82 - Avdijaj 90/

Borusija Menhengladbah - Volfsburg 1:2 (0:1)
/Azar 52 - Kaliđuri 3, Gomez 57/

TABELA: Bajern 39, Lajpcig 36, Herta 30, Ajntraht 29, Hofenhajm 28, Borusija Dortmund 27, Keln 25, Frajburg 22, Bajer L. 21, Majnc 20, Šalke 18, Augzburg 18, Volfsburg 16, Borusija Menhengladbah 16, Verder 16, HSV 13, Ingolštat 12, Darmštat 8.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar