Радоњић: Реал нема 12 добрих играча, већ 13!

"Ипак, нико не може да нам одузме наду да можемо до изненађења", каже тренер Црвене звезде.

Кошарка 22.12.2016 | 09:45
Радоњић: Реал нема 12 добрих играча, већ 13!
Црвена звезда у овом формату нема времена нити да слави победе, али ни да размишља о поразима. Одмах по завршетку дуела против Олимпијакоса, у мислима је Реал Мадрид који ће се појавити на паркету у четвртак од 19 часова.

Црвено-бели су данас у пола два изашли из хотела у Атини, а увече су били већ на тренингу у хали Александар Николић. Паклен ритам...

"Кренули смо из Атине, из хотела негде око пола два. Дошли смо у халу, урадили то што смо могли да урадимо. Имали смо јутрос и тамо састанак за Реал. Чека нас сутра велики меч, долази нам један од најквалитетнијих тимова у Евролиги ове сезоне. Реал је квалитетнији него што је био прошле сезоне", рекао је Радоњић новинарима на отвореном тренингу.

У Београд долази једна од најјачих екипа у Евролиги.

"Направили су одређене промене које их чине јачим и нема сумње да је Реал показао до сада да ће ове сезоне бити један од тимова који може да оде до саме завршнице".

Радоњић за Мадриђане не каже да имају 12 добрих играча, већ 13.

"Велики квалитет, велико искуство. Оно када говоримо о противницима па кажемо да имају 12 добрих играча, Реал има 13 играча који може да користи, тако да изостанак једног играча не прави превелики проблем што смо до сада видели. Па чак и у случају Љуља који је у одличној форми. Они нађу решење и то довољно говори".

Практично размак између утакмица у Евролиги мањи је од 48 сати. То је велики изазов и са стране физичке спреме, али и тактичке припреме утакмица.

"Припрема траје колико траје, а тако је и њима. Реал је велики фаворит, не само против нас већ и против већине тимова. Ми можемо да се надамо - то не може нико да нам узме - да можемо да направимо изненађење. Неће то бити нимало лако. То је тим који у просеку даје 90 поена, у доброј је форми", каже Радоњић.

Тренер Звезде очекује добар амбијент, али не жели да пореди ову сезону са прошлогодишњом када су црвено-бели скинули скалп Реалу.

"Сигуран сам да ће бити сјајан амбијент. Морамо да играмо изнад наших могућности да би могли да им парирамо! Компарације између сезона не значе ништа. Има доста промена у оба тима, други је формат. Погрешно хе правити анализе с те стране. Даћемо све од себе, то је сигурно".

На крају, одговорио је и на питање о Луки Дончићу, младом кошаркашу Реал Мадрида који показује велики таленат.

"Дончић је изузетан потенцијал и чека га велика каријера. То је евидентно", истакао јеРадоњић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар