ЛШ: Партизан испустио побједу у Хановеру!

Ватерполиси Партизана ремизирали су са Хановером 12:12 (4:3, 3:0, 3:4, 2:5) и освојили први бод у Лиги шампиона ове сезоне. Срамота за ватерполо! Зар овако да се краде седмоструки првак Европе? Партизановом вртићу отета прва победа у Лиги шампиона! Црно-бели били на прагу изненађења, али нису могли против људи који одлучују ван базена!

Остали спортови 21.12.2016 | 21:30
ЛШ: Партизан испустио побједу у Хановеру!
Бољи у базену, али немоћни пред силницима који одлучују ван њега. Ватерполисти Партизана се сломљеног срца и са горчином у устима враћају са гостовања Хановеру после трећег кола Лиге шампиона. Партизанов вртић састављен од момака који у просеку имају 19 година је био на прагу победе над Хановером. Прве у овој сезони елитног такмичења. Али морали су да се задовоље бодом. Коначних 12:12 је резултат срамотног суђења у корист домаћина у другом полувремену када црно-белима није било дозвољено да победе.

Има ту и до неискуства. Три четвртине су Партизанови клинци држали час ватерпола знатно искуснијем и по именима јачем тиму Хановера. Водили су 12:7 у четвртој четвртини, али су потом примили пет голова и остали без заслужене победе. Ако је неискуство нешто са чим морају да живе, да уче и да се боре, млади изабраници Зорана Миленковића свакако не би требало да поред ривала у базену играју и против делилаца (не)правде поред базена. Јер управо ти људи су одиграли кључну улог за коначан исход…

У моћном стилу и мимо свих прогноза и очекивања, ватерполисти Партизана су блистали у три и по четвртине!

Црно-бели су пропустили шансу да освоје сва три у Немачкој, јер су испустили пет голова предности на шест минута пре краја (12:7).

Петоструки стрелац за српског шампиона био је Огњен Стојановић, три је дао Ђорђе Лазић, два Никола Јакшић, а по један Радомир Драшовић и Филип Радојевић. Најефикаснији за Хановер био је Александар Радовић.

У следећем колу Партизан дочекује екипу дубровачког Југа.

Од почетка су црно-бели преузели иницјативу, повели са 1:0 голом Стојановића у четвртом минуту. Домаћи су релативно брзо преокренули на 2:1.

Међутим, убрзо је на сцену ступио Огњен Стојановић. Постигао је гол за 2:2. У последњих минут и по Партизан је добио прва два играча више, које су у голове претворили капитен Јакшић и Стојановић.

Мађар Естрањи је поготком девет скеунди пре првог одмора вратио немачки клуб у игру, смањивши на 4:3.

У другој четвртини одбрана црно-белих је одлично функционисала, а у нападу је све било у знаку Огњена Стојановића, који је данас пет пута затресао мрежу.

Три пута је головима са дистанце савладао голмана немачке репрезентације Роџера Конга. На полувремену Партизан је тако водио са 7:3. Имали су црно-бели још шанси, али углавном због брзоплетости нису их све искористили.

У прве три четвртине код црно-белих је као и у финалу Купа, против Црвене звезде, одлично функционисала одбрана са играчем мање. У прва 24 минута Хановер је имао девет прилика са играчем више из којих је дао само три гола.

Први пут са пет разлике Партизан је повео средином треће деонице, кад је Лазић црно-беле одвео на 10:5. Почетком последње четвртине Београђани су поново имали +5 (12:7).

Онда је до изражаја дошао умор од серије напорних мечева. То су домаћи, који су добили ветар у леђа многим дискутабилним судијским одлукама, успели да искористе.

Топили су предност Партизана, а на 56 секунди пре краја Бргуљан је изједначио на 12:12. У последњој акцији у утакмици, Хановер је осам секунди пре краја добио још једног играча више.

Искључен је Стојановић, али црно-бели су успели да се одбране, нису дозволили ривалу да упути шут ка голу и меч је завршен без победника.

Ни у овом мечу Партизан није могао да рачуна на све играче. За утакмицу због повреда или болести нису били спремни Репановић, Лукић и Тохољ, а изостао је и Танасковић.

За црно-беле први пут ове сезоне заиграо је Марко Боловић, ватерполиста са српским држављанством, који је одрастао у Немачкој и на Бањицу стигао баш из Хановера.

Коме је у интересу да овако плајчка седмоструког првака Европе против немачког клуба који није број један чак ни у својој земљи, заиста није јасно…

Миленковић: Заслужили смо победу

"Честитам дечацима из екипе Партизана на сјајној игри. Кажем дечацима, деци, јер они су у просеку стари 19 година. За мене су они победили у овој утакмици. Одиграли су одлично, против много јаче и искусније екипе, којој такође честитам на пруженој партији. Партизан је заслужио победу, али ова утакмица је показала да људи из врха светског и европског ватерпола треба да размисле у ком правцу овај спорт иде", истакао је тренер Зоран Миленковић који је нагласио и лоше суђење.

Лига шампиона, треће коло:

Хановер – Партизан Раиффеисен 12:12 (3:4, 0:3, 4:3, 5:2)
Базен у Хановеру. Гледалаца: 400. Судије: Константинидис (Грчка) и Лагиња (Словенија). Играч више: Хановер 12 (5), Партизан 9 (5). Петерци: Хановер 1 (1).

Хановер: Конг, Ћорушић 2, Буковски 1, Бан, Да. Бргуљан 3, Радовић 4, Јокић, Винкелхорст, Секулић, Естрањи 2, Ткач, Пикерт, Сучић. Тренер: Сехафер.

Партизан: Добожанов, Касум, Боловић, Јапунџић, Лазић 3, Манојловић, Драшовић 1, Андрејевић, Јакшић 2, Радојевић 1, Стојановић 5, М. Јанковић, Белопавловић. Тренер: Миленковић.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар