Анализа: Велики пројекат Манчестер јунајтеда...!

Мурињо до 2025, Гризман на лето за 70.000.000 евра, још само „десетка“! Браћа Глејзер проценила да је Посебни човек који ће вратити клуб на стазе старе славе!

Фудбал 22.12.2016 | 23:15
Анализа: Велики пројекат Манчестер јунајтеда...!
Транзициони период кроз који пролази Манчестер јунајтед после одласка легендарног серАлекса Фергусона, по свему судећи, је завршен. Током три и по године, колико је прошло од повлачења чувеног стратега, Црвени ђаволи никако да изађу на прави пут и пистану озбиљан такмац за трофеје (узели само ФА куп и Комјнути шилд овог лета), међутим, ако је судити на основу информација које стижу из Енглеске, спремају се за наставак изградње тима од кога би се у блиској будућности очекивали подухвати. Како на домаћој, тако и европској сцени.

Први план управе Манчестера је, пишу и озбиљни и таблоидни медији, што целој причи даје залеђину, јесте нови уговор Жозеу Мурињу. Власници Јунајтеда, америчка браћа Глејзер, проценили су после низа састанака са људима у и око клуба да је Португалац прави човек на правом месту и да му је потребно само дати мало времена да направи екипу по својим жељама. Без обзира какав резултат буде остварио ове сезоне, истичу сви на Острву, Мурињуће добити понуду за продужетак уговора који је летос потписао. Тад је сарадњу орочио до јуна 2019, али Глејзери и сви у граду текстила уверени су да од њега неће наћи бољег и спремни су да пред доказаног стручњака ставе уговор до 2025. године.

Рачунају да је то довољно времена да Посебни врати Манчестер јунајтед на старе стазе славе и покрене машинерију која је последњих година, за време тренерских мандатаДејвида Мојеса и Луја ван Гала, изгледала зарђало. Чека се одговор Португалца, с тим да ваља знати да је, откако је почео да се самостално бави тренерским позивом, један од најбољих савремених стручњака нигде се није задржао дуже од три године (толико је боравио у Челсију и Реал Мадриду).

Мурињо је, после доласка на Олд Трафорд, већ потрошио 185.000.000 евра, за трансфериЕрика Баија (Виљареал), Хенрика Мхитаријана (Борусија Дортмунд) и Пола Погбе (Јувентус), управо због њега је у Премијер лигу стигао и Златан Ибрахимовић, међутим, колико год деловало да је у последњих неколико утакмица ухватио залет, општи је утисак да то још није онај Манчестер у складу са традицијом и навијачким захтевима. Зато је, пишу Британци, Жозерешио да додатно ојача свој тим. Трансфер Бенфикиног штопер Виктора Линделефа је пратично већ готова ствар и он долази у јануару, а за лето се спрема још једна бомба.

Реч је о Антоану Гризману, нападачу Атлетико Мадрида, за кога је Мурињо понудио чак 70.000.000 евра. С тим да Француз не би одмах на Театар снова већ би његов долазак био реализован у летњем прлеазном року. Све гласније приче да ће табор Јорганџија на крају сезоне напустити тренер Дијего Симеоне и да следи велика реконструкција актуелног вицешампиона Европе, који је ионако добро попуњен у нападу, могла би да примакне Гризмана излазним вратима и шанси да се опроба у Премијер лиги. Ово делује као испитивање терена, али и прича која би могла да има смисла.

Прихвати ли или не понуду за наставком сарадње, Мурињо ће свакако имати још један циљ за наредно лето. Према тврдњама људи добро упућених у збивања у Манчестер јунајтеду, Специјални је шефу скаут службе рекао да му је потребан фудбалер који ће да повеже везни ред и напад, јер ту види главну бољку садашњег састава. Дакле, „десетка“ у изворном облику. Без обзира што је тај број већ годинама на дресу капитена Вејна Рунија, јасно је да је енглески репрезенативац у основни нападач - колико год га шетали по позицијама - и то је основни разлог што Жозе тражи ослонац у офанзивном делу тима.

Да ли је то довољно?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар