Убица из Берлина био подстанар код Србина

Немачка полиција сумња да је Бобан С. (36), Србин из Немачке повезан са терористичким нападом на берлинском сајму.

Свијет 21.12.2016 | 14:11
Убица из Берлина био подстанар код Србина
Немачки медији, цитирајући изворе из полиције, наводе да је убица из Берлина, Тунишанин Анис А. неко време живео као подстанар код Бобана С. који је у то време регрутовао џихадисте у Дортмунду. Бобан С. је ухапшен у новембру, када је признао да је припадник Исламске државе.

Немачка полиција дошла је до нових информација о убици из Берлина. Након детаљног претреса камиона, откривени су "врући трагови" који указују на 24-годишњег младића из Туниса.

Испод седишта камиона пронађене су личне исправе, а документа гласе на држављанина Туниса по имену Анис А. (24), који је рођен у граду Татавин, преноси "Шпигл". Према информацијама које преноси РББ, осумњичени је повређен, а у камиону је пронађена његова ДНК.

Осумњичени је познат под различитим именима и различитим датумима рођења. "Алгемајне цајтунг" из Мајнца наводи да му је други идентитет Ахмед А. Документа су издата у округу Клеве, у Северној Рајни-Вестфалији.

Како се сазнаје, нађени документ је тзв. "Дулдунг", тј. потврда о "привременом одлагању протеривања". Лист "Велт" наводи да осумњичени користи најмање четири идентитета, те да га полиција сматра "изузетно опасном особом". Живео је у Берлину и Северној Рајни и Вестфалији. Поднео је захтев за добијање азила, али поступак је и даље у току.

Зидојче цајтунг наводи да се осумњичени кретао у круговима салафистичког проповедника Абу Валае, који је заједно са Бобаном С. ухапшен у новембру 2016.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

21.12.2016 14:51

Мало је цудновато и нелогицно да је убице из Берлина најприје убио возаца камиона и затим изврсио напад са камионом и потом непримјетно побјегао у непознатом правцу остављајуци своје документа испод сједиста камиона!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

21.12.2016 15:27

ИМА ТО САМО У БАЈКАМА ДА ОСТАВИ СВОЈЕ ДОКУМЕНТЕ .Неко је толико луд да остави лицну ил пасос ал исти сценарио као у Француској СВЕ ИЗГОРИЛО САМО ЛИЦНА ОСТАЛА

Name

Ре.Михајло

21.12.2016 15:56

Ста је Михало неодговарати кад се Српско име повезе са тероризмом

Name

за ре Михаило

21.12.2016 20:12

Неко, ко на било који нацин, угрозава зивоте невиних градјана једне, за све нације света отворене дрзаве, је обицна изманипулисана будала.Будала која не заслузује да зиви, ма како се он звао.

Name

Драган

21.12.2016 15:13

Јос нам само то фали да нас повезу са терористима да смо њихови сауцесници.Они це свим силама настојати да надју поциниоца а ако га не пронадју ухватице неког биједника ради јавности и реци ево убице са камионом и заврсена прица.Имали су сколу из Нице засто нису ниста предузели могли су ставити физицке баријере да камион не мозе проци до сетацке зоне.Борба против тероризма је борба са вјетрењацама и они це смисљати нове нацине терористицких напада а највеци терористи су управо они који су заслузни за ту појаву насиља над људима Америка И ЕУ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

21.12.2016 20:41

Цланак је написем у пропаганде сврхе без стварних доказа. Мислим да је то најбољи примјер који говори о томе са циме се све могу да слузе тајне слузбу по свијету. Зато невјерујем да је Тунисанин као убице из Берлина ЗИВИО као подстабар код Бобана СРБина који је "регрутовао дзихадисте!" Да је Бобан промјенио вјеру и пресао на Ислам, он би тада промјенуо по муслиманском обицају и своје СРБско име и узео неко муслиманско. Због тога треба бити опрезан у доносењу било каквих закљуцака о овоме атентату.

Name

Толе

21.12.2016 20:45

А браћу ти рује си канда заборавио?

Name

зумба

21.12.2016 15:43

Овај Тунизанин мозда и не постоји.

ОДГОВОРИТЕ