Ubica iz Berlina bio podstanar kod Srbina

Nemačka policija sumnja da je Boban S. (36), Srbin iz Nemačke povezan sa terorističkim napadom na berlinskom sajmu.

Svijet 21.12.2016 | 14:11
Ubica iz Berlina bio podstanar kod Srbina
Nemački mediji, citirajući izvore iz policije, navode da je ubica iz Berlina, Tunišanin Anis A. neko vreme živeo kao podstanar kod Bobana S. koji je u to vreme regrutovao džihadiste u Dortmundu. Boban S. je uhapšen u novembru, kada je priznao da je pripadnik Islamske države.

Nemačka policija došla je do novih informacija o ubici iz Berlina. Nakon detaljnog pretresa kamiona, otkriveni su "vrući tragovi" koji ukazuju na 24-godišnjeg mladića iz Tunisa.

Ispod sedišta kamiona pronađene su lične isprave, a dokumenta glase na državljanina Tunisa po imenu Anis A. (24), koji je rođen u gradu Tatavin, prenosi "Špigl". Prema informacijama koje prenosi RBB, osumnjičeni je povređen, a u kamionu je pronađena njegova DNK.

Osumnjičeni je poznat pod različitim imenima i različitim datumima rođenja. "Algemajne cajtung" iz Majnca navodi da mu je drugi identitet Ahmed A. Dokumenta su izdata u okrugu Kleve, u Severnoj Rajni-Vestfaliji.

Kako se saznaje, nađeni dokument je tzv. "Duldung", tj. potvrda o "privremenom odlaganju proterivanja". List "Velt" navodi da osumnjičeni koristi najmanje četiri identiteta, te da ga policija smatra "izuzetno opasnom osobom". Živeo je u Berlinu i Severnoj Rajni i Vestfaliji. Podneo je zahtev za dobijanje azila, ali postupak je i dalje u toku.

Zidojče cajtung navodi da se osumnjičeni kretao u krugovima salafističkog propovednika Abu Valae, koji je zajedno sa Bobanom S. uhapšen u novembru 2016.

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Mihailo Mikic

21.12.2016 14:51

Malo je cudnovato i nelogicno da je ubice iz Berlina najprije ubio vozaca kamiona i zatim izvrsio napad sa kamionom i potom neprimjetno pobjegao u nepoznatom pravcu ostavljajuci svoje dokumenta ispod sjedista kamiona!?

ODGOVORITE
Name

RE

21.12.2016 15:27

IMA TO SAMO U BAJKAMA DA OSTAVI SVOJE DOKUMENTE .Neko je toliko lud da ostavi licnu il pasos al isti scenario kao u Francuskoj SVE IZGORILO SAMO LICNA OSTALA

Name

Re.Mihajlo

21.12.2016 15:56

Sta je Mihalo neodgovarati kad se Srpsko ime poveze sa terorizmom

Name

za re Mihailo

21.12.2016 20:12

Neko, ko na bilo koji nacin, ugrozava zivote nevinih gradjana jedne, za sve nacije sveta otvorene drzave, je obicna izmanipulisana budala.Budala koja ne zasluzuje da zivi, ma kako se on zvao.

Name

Dragan

21.12.2016 15:13

Jos nam samo to fali da nas povezu sa teroristima da smo njihovi saucesnici.Oni ce svim silama nastojati da nadju pocinioca a ako ga ne pronadju uhvatice nekog bijednika radi javnosti i reci evo ubice sa kamionom i zavrsena prica.Imali su skolu iz Nice zasto nisu nista preduzeli mogli su staviti fizicke barijere da kamion ne moze proci do setacke zone.Borba protiv terorizma je borba sa vjetrenjacama i oni ce smisljati nove nacine teroristickih napada a najveci teroristi su upravo oni koji su zasluzni za tu pojavu nasilja nad ljudima Amerika I EU...

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

21.12.2016 20:41

Clanak je napisem u propagande svrhe bez stvarnih dokaza. Mislim da je to najbolji primjer koji govori o tome sa cime se sve mogu da sluze tajne sluzbu po svijetu. Zato nevjerujem da je Tunisanin kao ubice iz Berlina ZIVIO kao podstabar kod Bobana SRBina koji je "regrutovao dzihadiste!" Da je Boban promjenio vjeru i presao na Islam, on bi tada promjenuo po muslimanskom obicaju i svoje SRBsko ime i uzeo neko muslimansko. Zbog toga treba biti oprezan u donosenju bilo kakvih zakljucaka o ovome atentatu.

Name

Tole

21.12.2016 20:45

A braću ti ruje si kanda zaboravio?

Name

zumba

21.12.2016 15:43

Ovaj Tunizanin mozda i ne postoji.

ODGOVORITE