Масовне убице које никада нису долијале

Упркос детлајним форензичким анализама, и даље постоје бројни нерешени злочини у свету, а ових пет серијских убица никад нису пронађени.

Свијет 20.12.2016 | 22:33
Масовне убице које никада нису долијале
1. Пивски човек

У новембру 2006. године, тело возача таксија Виџаја Гауда, пронађено је на једном мосту у Мумбају у Индији. У близини тела се налазила празна лименка пива. Током наредна три месеца, постало је јасно да се ради о серијском убици који хара по граду, с обзиром да је убрзо пронађено шест тела са лименкама поред њих.

Код свих убистава је место злочина био уски мост или мала уличица, а све жртве су претучене до смрти, а затим избодене ножем и остављене голи од струка на горе.

У јануару 2007. године ухапшен је Равиндра Кантроле, члан иначе познате банде који је преобраћени муслиман, а током испитивања је признао кривицу.

Али, 2009. године он је пуштен након открића да је његово признање лажно односно да је полиција до њега дошла коришћењем хипнонаркотика. Прави пивски човјек остаје непознат и неухваћен до данас.

2. Убица који је харао 9. фебруара искључиво

У Солт Лејк округу у америчкој држави Јута 9. фебруара 2006. пронађено је женско тело. Касније је идентифициковано као Соња Мејиа, а она је нападнута и задављена у сопственом дому.

Полиција верује како она није ни слутила да се на њу намерио убица који је дуже време пратио и истраживао њене навике пре убиства. Тачно две године после, 9. фебруара 2008. нова жртва Дамијана Кастиљо пронађена је убијена у истом округу и под сличним околностима.

ДНК тест је показао како је починитељ у оба случаја исти, али не налази се у бази података. Радило се о Латиноамериканцу у раним 20-има. Жене се у том подручју од тих догађаја упозораване да посебно воде рачуна куда се крећу на датум 9. фебруар. Починитељ злочина никад није ухваћен.

3. Убица са Лонг Ајланда

У свибњу 2010. полиција је започела потрагу за Сханнан Гилбер, 24-годишњом дјевојком која је радила као есцорт дама те је нестала након сусрета с клијентом у Неw Yорку. Напосљетку је пронађена утопљена, а испочетка је изгледало као несретни случај. Но, докази с оближње плаже Гилго открили су одвратне детаље који су случај стрпали у категорију убојства. Сљедеће су године истражитељи ископали остатке осакаћених тијела чак 10 жртава на истој плажи у Лонг Исланду. Полиција вјерује како су убојства почела 1996., а да је убојица и данас активан. Све су жртве убијене негдје другдје и одбачене на плажу. Према психо профилу, починитељ је мушкарац, бијелац средње доби који или познаје полицијски посао или је чак повезан с њиме или га ради, а захваљујући том знању избјегава хватање.

4. Јукаихан

Хистерија је захватила Јапан 1985. кад је серијски убојица почео да трује флашице са соковима и у апаратима широм земље. Умрло је укупно 10 људи, док се 35 њих озбиљно разболело због тровања паракватом, хербицидом који може узроковати застој плућа и гушење.

Група која сама себе назива "Мистериозни човек са 21 лицем" годину дана је пре тог претила тровањем хране ако им се не исплате велике своте новца, али убиства тровањем сокова у апаратима нису се никад успешно повезала са њима.

Полиција је уместо тога веровала да је за убиства одговоран појединац, кога су назвали Јукаихан. Према њима, он је убијао из пуког задовољства, а не из користи.

На апарате за сокове постављено је преко 1,3 милиона упозорења пре него што су смрти престале, а службени сумњивац није никад именован

5. Зодијак

Најозлоглашенији серијски убица који никад није ухваћен је Зодијак из САД, који је деловао крајем 1960-их у Калифорнији. Сам је себи дао име у низу писама, шифрираних, које је слао новинама. Још три писма су остала недешифрована, као што није познат ни идентитет убице до данас, иако је било осумњичених, а случај се води још увек као отворен.

Иако је Зодијак у писмима новинама потврдио да је убио 37 особа, истраге утврђују да је убио само пет жртава, а две су преживеле.

Извор: Еxпресс.хр

Коментари / 0

Оставите коментар