Masovne ubice koje nikada nisu dolijale

Uprkos detlajnim forenzičkim analizama, i dalje postoje brojni nerešeni zločini u svetu, a ovih pet serijskih ubica nikad nisu pronađeni.

Svijet 20.12.2016 | 22:33
Masovne ubice koje nikada nisu dolijale
1. Pivski čovek

U novembru 2006. godine, telo vozača taksija Vidžaja Gauda, pronađeno je na jednom mostu u Mumbaju u Indiji. U blizini tela se nalazila prazna limenka piva. Tokom naredna tri meseca, postalo je jasno da se radi o serijskom ubici koji hara po gradu, s obzirom da je ubrzo pronađeno šest tela sa limenkama pored njih.

Kod svih ubistava je mesto zločina bio uski most ili mala uličica, a sve žrtve su pretučene do smrti, a zatim izbodene nožem i ostavljene goli od struka na gore.

U januaru 2007. godine uhapšen je Ravindra Kantrole, član inače poznate bande koji je preobraćeni musliman, a tokom ispitivanja je priznao krivicu.

Ali, 2009. godine on je pušten nakon otkrića da je njegovo priznanje lažno odnosno da je policija do njega došla korišćenjem hipnonarkotika. Pravi pivski čovjek ostaje nepoznat i neuhvaćen do danas.

2. Ubica koji je harao 9. februara isključivo

U Solt Lejk okrugu u američkoj državi Juta 9. februara 2006. pronađeno je žensko telo. Kasnije je identificikovano kao Sonja Mejia, a ona je napadnuta i zadavljena u sopstvenom domu.

Policija veruje kako ona nije ni slutila da se na nju namerio ubica koji je duže vreme pratio i istraživao njene navike pre ubistva. Tačno dve godine posle, 9. februara 2008. nova žrtva Damijana Kastiljo pronađena je ubijena u istom okrugu i pod sličnim okolnostima.

DNK test je pokazao kako je počinitelj u oba slučaja isti, ali ne nalazi se u bazi podataka. Radilo se o Latinoamerikancu u ranim 20-ima. Žene se u tom području od tih događaja upozoravane da posebno vode računa kuda se kreću na datum 9. februar. Počinitelj zločina nikad nije uhvaćen.

3. Ubica sa Long Ajlanda

U svibnju 2010. policija je započela potragu za Shannan Gilber, 24-godišnjom djevojkom koja je radila kao escort dama te je nestala nakon susreta s klijentom u New Yorku. Naposljetku je pronađena utopljena, a ispočetka je izgledalo kao nesretni slučaj. No, dokazi s obližnje plaže Gilgo otkrili su odvratne detalje koji su slučaj strpali u kategoriju ubojstva. Sljedeće su godine istražitelji iskopali ostatke osakaćenih tijela čak 10 žrtava na istoj plaži u Long Islandu. Policija vjeruje kako su ubojstva počela 1996., a da je ubojica i danas aktivan. Sve su žrtve ubijene negdje drugdje i odbačene na plažu. Prema psiho profilu, počinitelj je muškarac, bijelac srednje dobi koji ili poznaje policijski posao ili je čak povezan s njime ili ga radi, a zahvaljujući tom znanju izbjegava hvatanje.

4. Jukaihan

Histerija je zahvatila Japan 1985. kad je serijski ubojica počeo da truje flašice sa sokovima i u aparatima širom zemlje. Umrlo je ukupno 10 ljudi, dok se 35 njih ozbiljno razbolelo zbog trovanja parakvatom, herbicidom koji može uzrokovati zastoj pluća i gušenje.

Grupa koja sama sebe naziva "Misteriozni čovek sa 21 licem" godinu dana je pre tog pretila trovanjem hrane ako im se ne isplate velike svote novca, ali ubistva trovanjem sokova u aparatima nisu se nikad uspešno povezala sa njima.

Policija je umesto toga verovala da je za ubistva odgovoran pojedinac, koga su nazvali Jukaihan. Prema njima, on je ubijao iz pukog zadovoljstva, a ne iz koristi.

Na aparate za sokove postavljeno je preko 1,3 miliona upozorenja pre nego što su smrti prestale, a službeni sumnjivac nije nikad imenovan

5. Zodijak

Najozloglašeniji serijski ubica koji nikad nije uhvaćen je Zodijak iz SAD, koji je delovao krajem 1960-ih u Kaliforniji. Sam je sebi dao ime u nizu pisama, šifriranih, koje je slao novinama. Još tri pisma su ostala nedešifrovana, kao što nije poznat ni identitet ubice do danas, iako je bilo osumnjičenih, a slučaj se vodi još uvek kao otvoren.

Iako je Zodijak u pismima novinama potvrdio da je ubio 37 osoba, istrage utvrđuju da je ubio samo pet žrtava, a dve su preživele.

Izvor: Express.hr

Komentari / 0

Ostavite komentar