Разочарани Далипагић: Нико не би могао да ме натјера да носим мајицу са ликом криминалца!

“Нестало је све у шта сам веровао” - реченица легендарног Дражена Далипагића која најбоље описује шта чувени Праја мисли о модерној кошарци. За њега игра под обручима више није иста.

Кошарка 23.12.2016 | 16:15
Разочарани Далипагић: Нико не би могао да ме натјера да носим мајицу са ликом криминалца!
"Кића и Праја - победа до краја"!

Стих који су навијача Партизана поносно изговарали седамдесетих и осамдесетих година прошлог века. Тандем Драган Кићановић и Дражен Далипагић донео је црно-белима много радости. Били су вође генерације која је клубу из Хумске подарила прве титула шампиона државе (1976, 1979 и 1981. године).

Партизан је са Кићом и Прајом крајем седамдесетих година имао и значајне резултате на европској сцени, а два од о четири највреднија међународна трофеја (Куп Радивоја Кораћа 1978. и 1979. године) "парни ваљак" је подигао док је надалеко чувен тандем харао кошаркашким паркетима у црно-белим дресовима.

Партизан је Далипагићу дао много, али ни он му није остао дужан. Почетак златне ере славног клуба нераскидиво је везан за Дражена. Међутим, Далипагић данас себе не види у Партизану и без околисања за "Дневни аваз" говори и због чега.

- Прошло је толико времена и верујем да нема баш много оних који уопште знају ко је Дражен Далипагић. Нестало је све у шта сам некада веровао. Све вредности којима сам се дивио и по којима сам водио свој живот, више не вреде. И како сада ја да причам о кошарци? - рекао је Далипагић за “Дневни аваз”.

Прослављени ас се осврнуо и на нове генерације.

- Ма, које нове генерације? Па, погледајте само како се понашају ови садашњи навијачи. То за мене нису навијачи. Они не долазе на утакмице да подрже своје екипе, него да изразе неке фрустрације, да дивљају. То нема везе са спортом, кошарком, са нормалним животом.

На питање да ли себе види у Партизану, Далипагић је био оштар.

- Боже, сачувај! Па како ја могу да радим у клубу чије играче навијачи постројавају и према њима се понашају као газде. Терају их да носе мајице са ликом убијених криминалаца. И ја сам био играч и није постојао начин да се клањам криминалцима или да ме неко натера да носим такве мајице. Одмах бих престао да се бавим спортом - објаснио је Далипагић за “Аваз”.

Извор: блиц.рс/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

65

23.12.2016 16:42

Прајо недај се,све је ово лудо.Нема висе спорта лова лова лова, Америка нам је ј.бала мајку свима.

ОДГОВОРИТЕ