Razočarani Dalipagić: Niko ne bi mogao da me natjera da nosim majicu sa likom kriminalca!

“Nestalo je sve u šta sam verovao” - rečenica legendarnog Dražena Dalipagića koja najbolje opisuje šta čuveni Praja misli o modernoj košarci. Za njega igra pod obručima više nije ista.

Košarka 23.12.2016 | 16:15
Razočarani Dalipagić: Niko ne bi mogao da me natjera da nosim majicu sa likom kriminalca!
"Kića i Praja - pobeda do kraja"!

Stih koji su navijača Partizana ponosno izgovarali sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Tandem Dragan Kićanović i Dražen Dalipagić doneo je crno-belima mnogo radosti. Bili su vođe generacije koja je klubu iz Humske podarila prve titula šampiona države (1976, 1979 i 1981. godine).

Partizan je sa Kićom i Prajom krajem sedamdesetih godina imao i značajne rezultate na evropskoj sceni, a dva od o četiri najvrednija međunarodna trofeja (Kup Radivoja Koraća 1978. i 1979. godine) "parni valjak" je podigao dok je nadaleko čuven tandem harao košarkaškim parketima u crno-belim dresovima.

Partizan je Dalipagiću dao mnogo, ali ni on mu nije ostao dužan. Početak zlatne ere slavnog kluba neraskidivo je vezan za Dražena. Međutim, Dalipagić danas sebe ne vidi u Partizanu i bez okolisanja za "Dnevni avaz" govori i zbog čega.

- Prošlo je toliko vremena i verujem da nema baš mnogo onih koji uopšte znaju ko je Dražen Dalipagić. Nestalo je sve u šta sam nekada verovao. Sve vrednosti kojima sam se divio i po kojima sam vodio svoj život, više ne vrede. I kako sada ja da pričam o košarci? - rekao je Dalipagić za “Dnevni avaz”.

Proslavljeni as se osvrnuo i na nove generacije.

- Ma, koje nove generacije? Pa, pogledajte samo kako se ponašaju ovi sadašnji navijači. To za mene nisu navijači. Oni ne dolaze na utakmice da podrže svoje ekipe, nego da izraze neke frustracije, da divljaju. To nema veze sa sportom, košarkom, sa normalnim životom.

Na pitanje da li sebe vidi u Partizanu, Dalipagić je bio oštar.

- Bože, sačuvaj! Pa kako ja mogu da radim u klubu čije igrače navijači postrojavaju i prema njima se ponašaju kao gazde. Teraju ih da nose majice sa likom ubijenih kriminalaca. I ja sam bio igrač i nije postojao način da se klanjam kriminalcima ili da me neko natera da nosim takve majice. Odmah bih prestao da se bavim sportom - objasnio je Dalipagić za “Avaz”.

Izvor: blic.rs/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

65

23.12.2016 16:42

Prajo nedaj se,sve je ovo ludo.Nema vise sporta lova lova lova, Amerika nam je j.bala majku svima.

ODGOVORITE