Јокић: Саиграч ми је припретио батинама, зато сам играо онако!

После фантастичне партије против Даласа, у којој је уз 27 поена имао и 15 скокова, те чак девет асистенција, наш репрезентативац Никола Јокић открио је и занимљив детаљ који га је додатно мотивисао пред овај меч.

Кошарка 21.12.2016 | 20:50
Јокић: Саиграч ми је припретио батинама, зато сам играо онако!
Овај 21-годишњак је, најпре, после изједначавања личног кошгетерског рекорда у најјачој лиги света, говорио о важности екипе.

"Стварно смо добро наступили као тим, а то је резултовало овом мини-серијом победа пред нашим навијачима. То што ми је једна асистенција недостајала за трипл-дабл, то уопште није важно. Игра је битна, не име", не оставља Јокић ни најмању могућност да себе истакне у први план, иако је био прва звезда овог тријумфа.

То није хтео да уради ни када је констатовано да екипи иде много боље откако је враћен у стартну поставу.

"Већ сам рекао, победе су тимска ствар. У овој екипи свако има улогу".

А један његов саиграч имао је важну мотивациону улогу. Искусном, 36-годишњем Мајку Милеру, јако је минулих дана засметало што Јокић мора превремено на клупу због прекршаја које прави. И, онда је решио да уради нешто тим поводом:

"Мајк Милер ми је рекао да ће ме пребити ако будем правио глупе фаулове. И, послушао сам га!", уз осмех је рекао наш репрезентативац.

Он је на крају истакао да је за читав тим важно да остане на правом курсу.

"Јако је важно да у сваком тренутку, и у сваком сегменту игре, будемо агресивни. Једноставно је. То смо сада показали, али са тиме морамо и да наставимо", сматра Јокић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар