Jokić: Saigrač mi je pripretio batinama, zato sam igrao onako!

Posle fantastične partije protiv Dalasa, u kojoj je uz 27 poena imao i 15 skokova, te čak devet asistencija, naš reprezentativac Nikola Jokić otkrio je i zanimljiv detalj koji ga je dodatno motivisao pred ovaj meč.

Košarka 21.12.2016 | 20:50
Jokić: Saigrač mi je pripretio batinama, zato sam igrao onako!
Ovaj 21-godišnjak je, najpre, posle izjednačavanja ličnog košgeterskog rekorda u najjačoj ligi sveta, govorio o važnosti ekipe.

"Stvarno smo dobro nastupili kao tim, a to je rezultovalo ovom mini-serijom pobeda pred našim navijačima. To što mi je jedna asistencija nedostajala za tripl-dabl, to uopšte nije važno. Igra je bitna, ne ime", ne ostavlja Jokić ni najmanju mogućnost da sebe istakne u prvi plan, iako je bio prva zvezda ovog trijumfa.

To nije hteo da uradi ni kada je konstatovano da ekipi ide mnogo bolje otkako je vraćen u startnu postavu.

"Već sam rekao, pobede su timska stvar. U ovoj ekipi svako ima ulogu".

A jedan njegov saigrač imao je važnu motivacionu ulogu. Iskusnom, 36-godišnjem Majku Mileru, jako je minulih dana zasmetalo što Jokić mora prevremeno na klupu zbog prekršaja koje pravi. I, onda je rešio da uradi nešto tim povodom:

"Majk Miler mi je rekao da će me prebiti ako budem pravio glupe faulove. I, poslušao sam ga!", uz osmeh je rekao naš reprezentativac.

On je na kraju istakao da je za čitav tim važno da ostane na pravom kursu.

"Jako je važno da u svakom trenutku, i u svakom segmentu igre, budemo agresivni. Jednostavno je. To smo sada pokazali, ali sa time moramo i da nastavimo", smatra Jokić.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar