Поскупљење горива диже и остале цијене

Цијене нафте и нафтних деривата поново се повећавају. У Федерацији БиХ гориво је већ поскупјело за 5-10 фенинга, а до краја седмице корекција цијена очекује се и на пумпама широм Републике Српске. Привредници истичу да ће ово поскупљење ланчано да утиче на поскупљење осталих роба и услуга.

Република Српска 20.12.2016 | 20:41
Поскупљење горива диже и остале цијене
Дистрибутери нафте и нафтних деривата ново повећање цијена правдају најавом поскупљења великих произвођача почетком наредне године. Било какво поскупљење горива у овом тренутку превознике би одвело у још већи минус од оног у којем се тренутно налазе, категорични су у Републичком удружењу превозника за унутрашњи и међународни транспорт.

Поскупљење нафте и нафтних деривата негативно ће утицати на цјелокупну привреду и може довести до ланчаног пораста цијена роба и услуга, наводе из Привредне коморе Републике Српске.

Грађани су свјесни да је ово нови удар на њихов џеп.

Поскупљење нафте и нафтних деривата у Републици Српској очекује се до краја седмице, а како ствари стоје, неизбјежно је да ће цијене расти и у будућности, јер се Влада Републике Српске уговором са Међународним монетарним фондом обавезала на повећање акциза од 15 фенинга по литру.



БН телевизија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Младен

20.12.2016 21:55

Поскупљење горива диже и остале цијене које нису пале кад је пала цијена горива

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репо Послови

21.12.2016 08:38

И то је тацно. Подизу цијену због НАЈАВЕ поскупљења сл године!? И онда додај акцизу (као гаранцију врацања кредита ММФ-у) и ето ти пола марке у плусу цијена. Хвала народе сто си гласао, хвала до неба