Poskupljenje goriva diže i ostale cijene

Cijene nafte i naftnih derivata ponovo se povećavaju. U Federaciji BiH gorivo je već poskupjelo za 5-10 feninga, a do kraja sedmice korekcija cijena očekuje se i na pumpama širom Republike Srpske. Privrednici ističu da će ovo poskupljenje lančano da utiče na poskupljenje ostalih roba i usluga.

Republika Srpska 20.12.2016 | 20:41
Poskupljenje goriva diže i ostale cijene
Distributeri nafte i naftnih derivata novo povećanje cijena pravdaju najavom poskupljenja velikih proizvođača početkom naredne godine. Bilo kakvo poskupljenje goriva u ovom trenutku prevoznike bi odvelo u još veći minus od onog u kojem se trenutno nalaze, kategorični su u Republičkom udruženju prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport.

Poskupljenje nafte i naftnih derivata negativno će uticati na cjelokupnu privredu i može dovesti do lančanog porasta cijena roba i usluga, navode iz Privredne komore Republike Srpske.

Građani su svjesni da je ovo novi udar na njihov džep.

Poskupljenje nafte i naftnih derivata u Republici Srpskoj očekuje se do kraja sedmice, a kako stvari stoje, neizbježno je da će cijene rasti i u budućnosti, jer se Vlada Republike Srpske ugovorom sa Međunarodnim monetarnim fondom obavezala na povećanje akciza od 15 feninga po litru.



BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Младен

20.12.2016 21:55

Поскупљење горива диже и остале цијене које нису пале кад је пала цијена горива

ODGOVORITE
Name

Repo Poslovi

21.12.2016 08:38

I to je tacno. Podizu cijenu zbog NAJAVE poskupljenja sl godine!? I onda dodaj akcizu (kao garanciju vracanja kredita MMF-u) i eto ti pola marke u plusu cijena. Hvala narode sto si glasao, hvala do neba