Ф1 - Маркионе: Ми Фетелу болид, он нама смиреност!

Председник Ферарија Серђо Маркионе истакао је да тим не разматра довођење других возача за 2017. годину.

Остали спортови 21.12.2016 | 15:45
Ф1 - Маркионе: Ми Фетелу болид, он нама смиреност!
Ипак, Маркионе истиче да преговори са Себастијаном Фетелом и Кимијем Раиконеном о продужетку сарадње и после наредне сезоне неће имати смисла уколико не буду имали конкурентан болид.

Возачи Ферарија, најуспешнијег тима у историји Ф1, нису остварили ниједну победу у 2016, због чега је посебно незадовољство исказивао четвороструки шампион Фетел.

"Нема смисла сада причати о продужетку уговора. Прво морамо видети да ли се осећа пријатно са нама током 2017. Морамо му дати болид који може да побеђује, у супротном је бесмислено причати о будућности. Знам да Фетел жели да побеђује с нама. Можемо ли му то гарантовати? У заузврат, он мора возити сталожено, мора бити смирен, мање узнемирен", рекао је Маркионе.

Ово је други пут у неколико месеци да високи званичник Ферарија критикује Фетелово понашање, јер је директор тима Маурицио Аривабене индиректно за Немца рекао да "мора да заслужи своје место у тиму и плату".

"Он је особа која даје све од себе, па се због тога често интересује за све могуће ствари. Потребно га је усмерити да се концентрише на свој главни посао, на своју вожњу", рекао је Аривабене у октобру.

Фетел је 2016. завршио на четвртом месту у генералном поретку са 212 бодова, 26 више од тимског колеге Раиконена, којем такође истиче уговор на крају 2017.

"Имамо двојицу светских шампиона у тиому, на нама је да им обојици омогућимо да побеђују. Онда ћемо видети шта ће бити. Задовољан сам Раиконеновом вожњом у 2016, а на крају следеће ћемо видети да ли ће још желети да се трка или у пензију", додао је Маркионе.

Уговори

Што се тиче осталих возача из категорије "звезда", Луис Хамилтон са Мерцедесом, те Ред Булови адути Данијел Рикардо и Макс Ферстапен имају уговоре до краја 2018. године, док је неизвесна судбина после 2017. још само код Фернанда Алонса у Мекларену.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар