F1 - Markione: Mi Fetelu bolid, on nama smirenost!

Predsednik Ferarija Serđo Markione istakao je da tim ne razmatra dovođenje drugih vozača za 2017. godinu.

Ostali sportovi 21.12.2016 | 15:45
F1 - Markione: Mi Fetelu bolid, on nama smirenost!
Ipak, Markione ističe da pregovori sa Sebastijanom Fetelom i Kimijem Raikonenom o produžetku saradnje i posle naredne sezone neće imati smisla ukoliko ne budu imali konkurentan bolid.

Vozači Ferarija, najuspešnijeg tima u istoriji F1, nisu ostvarili nijednu pobedu u 2016, zbog čega je posebno nezadovoljstvo iskazivao četvorostruki šampion Fetel.

"Nema smisla sada pričati o produžetku ugovora. Prvo moramo videti da li se oseća prijatno sa nama tokom 2017. Moramo mu dati bolid koji može da pobeđuje, u suprotnom je besmisleno pričati o budućnosti. Znam da Fetel želi da pobeđuje s nama. Možemo li mu to garantovati? U zauzvrat, on mora voziti staloženo, mora biti smiren, manje uznemiren", rekao je Markione.

Ovo je drugi put u nekoliko meseci da visoki zvaničnik Ferarija kritikuje Fetelovo ponašanje, jer je direktor tima Mauricio Arivabene indirektno za Nemca rekao da "mora da zasluži svoje mesto u timu i platu".

"On je osoba koja daje sve od sebe, pa se zbog toga često interesuje za sve moguće stvari. Potrebno ga je usmeriti da se koncentriše na svoj glavni posao, na svoju vožnju", rekao je Arivabene u oktobru.

Fetel je 2016. završio na četvrtom mestu u generalnom poretku sa 212 bodova, 26 više od timskog kolege Raikonena, kojem takođe ističe ugovor na kraju 2017.

"Imamo dvojicu svetskih šampiona u tiomu, na nama je da im obojici omogućimo da pobeđuju. Onda ćemo videti šta će biti. Zadovoljan sam Raikonenovom vožnjom u 2016, a na kraju sledeće ćemo videti da li će još želeti da se trka ili u penziju", dodao je Markione.

Ugovori

Što se tiče ostalih vozača iz kategorije "zvezda", Luis Hamilton sa Mercedesom, te Red Bulovi aduti Danijel Rikardo i Maks Ferstapen imaju ugovore do kraja 2018. godine, dok je neizvesna sudbina posle 2017. još samo kod Fernanda Alonsa u Meklarenu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar