Студенти обрадовали породицу Јареб

Четворо студената бањалучког Универзитета - Мила Стојковић, Милијана Драгичевић, Дејана Ступар и Горан Голуб, новцем прикпљеним од џепарца, обезбједили су поклон-пакетиће и новогодишњу јелку и уручили шесточланој породици Јареб из Кладара у општини Србац. Препоруку да то буде баш ова породица, млади хуманисти добили су од србачког Црвеног крста.

Република Српска 20.12.2016 | 19:00
Студенти обрадовали породицу Јареб
„Дјеца су се обрадовала неочекиваним поклонима, а посебно јелки са украсним свијетиљкама. Захваљујем се младим хуманистима који су донијели велику радост у ову породицу“, каже секретар Црвеног крста у Српцу Љиљана Јовичић. Она додаје да овај лијепи гест Миле Стојковић и није изненађење, јер она потиче из познате хумане породице из Ситнеша. Њен отац Милош био је више од 50 пута добровољни давалац крви и један је од рекордера по добровољном давалаштву у србачкој општини.

Мила је успјешан студент четврте године Медицинског факултета и заједно студира са Милијаном и Дејаном, а њихову одлуку да обрадују једну вишечлану породицу подржао је и њихов колега Горан.



„Драго нам је да су поклони дошли заиста у праве руке, а радост са лица малишана када смо им уручивали поклоне и китили јелку остаће нам дуго у сјећању“, изјавили су млади студенти – хуманисти са бањалучког Универзитета.

Сличних примјера хуманости и солидарности има, али би могло да их буде много више, нарочито од оних који имају добар економски статус.



У шесточланој породици Јареб нико нема стално запослење, а велику помоћ добили су од компаније „Перутнина-Птуј“, која им је дала кућу на коришћење, чиме су ријешили један од највећих проблема. При руци им је, када је најпотребније, и овдашњи Црвени крст.

БН телевизија (С.К.)

Коментари / 0

Оставите коментар