Studenti obradovali porodicu Jareb

Četvoro studenata banjalučkog Univerziteta - Mila Stojković, Milijana Dragičević, Dejana Stupar i Goran Golub, novcem prikpljenim od džeparca, obezbjedili su poklon-paketiće i novogodišnju jelku i uručili šestočlanoj porodici Jareb iz Kladara u opštini Srbac. Preporuku da to bude baš ova porodica, mladi humanisti dobili su od srbačkog Crvenog krsta.

Republika Srpska 20.12.2016 | 19:00
Studenti obradovali porodicu Jareb
„Djeca su se obradovala neočekivanim poklonima, a posebno jelki sa ukrasnim svijetiljkama. Zahvaljujem se mladim humanistima koji su donijeli veliku radost u ovu porodicu“, kaže sekretar Crvenog krsta u Srpcu Ljiljana Jovičić. Ona dodaje da ovaj lijepi gest Mile Stojković i nije iznenađenje, jer ona potiče iz poznate humane porodice iz Sitneša. Njen otac Miloš bio je više od 50 puta dobrovoljni davalac krvi i jedan je od rekordera po dobrovoljnom davalaštvu u srbačkoj opštini.

Mila je uspješan student četvrte godine Medicinskog fakulteta i zajedno studira sa Milijanom i Dejanom, a njihovu odluku da obraduju jednu višečlanu porodicu podržao je i njihov kolega Goran.



„Drago nam je da su pokloni došli zaista u prave ruke, a radost sa lica mališana kada smo im uručivali poklone i kitili jelku ostaće nam dugo u sjećanju“, izjavili su mladi studenti – humanisti sa banjalučkog Univerziteta.

Sličnih primjera humanosti i solidarnosti ima, ali bi moglo da ih bude mnogo više, naročito od onih koji imaju dobar ekonomski status.



U šestočlanoj porodici Jareb niko nema stalno zaposlenje, a veliku pomoć dobili su od kompanije „Perutnina-Ptuj“, koja im je dala kuću na korišćenje, čime su riješili jedan od najvećih problema. Pri ruci im je, kada je najpotrebnije, i ovdašnji Crveni krst.

BN televizija (S.K.)

Komentari / 0

Ostavite komentar