Венгер дигао руке од Озила и Санчеза, стижу замјене!

Француз наводно не жели да поремети равнотежу у свлачионици и Немца и Чилеанца учини далеко најплаћенијим играчима екипе. Замене су већ "ту", а неке се и нуде.

Фудбал 21.12.2016 | 21:00
Венгер дигао руке од Озила и Санчеза, стижу замјене!
На северу енглеске престонице све се гласније говори о томе да Арсен Венгер, сходно својим принципима, неће попустити пред мегаломанским захтевима Месута Озила и Алексиса Санчеза.

Другим речима, да ће фантастичан тандем бити продат ускоро, како се не би догодило да са "Емирејтса" 2018. оду обојица, без фунте обештећења.

Озил и Санчез поставили су, то већ није тајна, услове Венгеру и Арсеналу који би, уколико би били прихваћени, учинили Немца и Чилеанца убедљиво најбоље плаћеним фудбалерима у историји овог клуба, додатно би се продубио јаз између њих двојице и остатка екипе, а и нарушио би се систем равнотеже на ком Венгер инсистира од 1996. године.

Стога, реалније је да ће Озил (помиње се повратак у Реал Мадрид уместо незадовољног Џејмса Родригеза) и Санчез (Бајерн га жели већ годину дана) напустити клуб, а да ће Венгер морати да пронађе замене које неће тражити да играју за 300.000 фунти недељно.

Реч је наводно о Марку Ројсу из Боруије Дортмунд и Димитрију Пајеу из градског ривала, Вест Хема.

Свему овоме требало би додати и информацију да се Арсенал спрема да купи Јулијана Дракслера из Волфсбурга, што значи да се Венгер припрема за довођење двојице или чак тројице играча који отприлике покривају позиције на којима доминирају Озил и Санчез (осим кад не желе да доминирају, као у последња два кола Премијер лиге када су били неприметни).

Док је питање да ли би Ројс поново одлучио да остане у Дортмунду, али и да ли би Венгер довео још једног хронично повређеног играча – каквих има "ихаха" у клубу – Паје као да је чуо шта се спрема, па је брже-боље за француске медије рекао да види себе међу "тобџијама".

"Читам да Венгер размишља о мени као о комадићу који недостаје Арсеналовом мозаику, али мени ништа није рекао кад смо се срели", изјавио је Паје за француски "РМЦ".

"Примили смо пет или шест код куће од њих недавно. Када гледате како играју, а говорим то као неко ко се бави фудбалом, можете само да пожелите да наступате у таквом тиму. Они су кандидати за титулу сваке године", понудио се Паје земљаку Венгеру и, успут, рекао једну велику истину – Арсенал је кандидат за титулу сваке године...

...али је последњу освојио 2004.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар