ФСС: Тадићу и Стојковићу уручене ''Златне лопте''!

Најбољи у 2016. години у избору Фудбалског савеза Србије, играч Саутемптона Душан Тадић и тренер кинеског Гуангџоу РФ Драган Стојковић добили су награде.

Фудбал 20.12.2016 | 17:00
ФСС: Тадићу и Стојковићу уручене ''Златне лопте''!
"Надам се да ћемо ускоро да се радујемо тимској награди, да ћемо се пласирати на Светско првенство. Мислим да би то била највећа награда за целу државу и све нас", рекао је Тадић по пријему награде на свечаности у београдском хотелу Краун плаза.

Тадић је навео да му је велика част и привилегија што је добио награду, за коју је рекао да му даје велики подстрек.

Он је захвалио пре свих селектору Славољубу Муслину, стручном штабу репрезентације, као и свима у Фудбалском савезу Србије.

"Без њих ништа од овога не би имало смисла", додао је Душан Тадић.

Драган Стојковић рекао је да је највеће задовољство за тренера када му кажу да његов тим игра добар фудбал, што се њему десило у кинеском Гуангџоу РФ.

"Ово признање за мене представља нешто много важно, велику сатисфакцију за оно што је урадјено у 2016. години. Велика је привилегија бити проглашен најбољим тренером", рекао је Стојковић.

Он је навео да 2016. није била лака година и да ће наредне дати све од себе да буде још бољи.

"Ова година заиста није била лака, а ми тренери који радимо у иностранству имамо додатну обавезу, а то је да осим резултата и стила игре, репрезентујемо наш фудбал на најбољи начин, како кроз фудбал, тако и кроз понашање. Трудио сам се да га увек тако представљам и то чиним и сада у Кини", рекао је Стојковић.

Свечаности су присуствовали многобројни гости, а измедју осталих бивши капитен репрезентације Дејан Станковић, нови председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић, први човек српске одбојке Зоран Гајић и други.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар