Убица је 23-годишњи пакистански мигрант?

Мушкарац, осумњичен за напад камионом у Берлину у коме је погинуло 12 људи, избјеглица је из Пакистана који је у фебруару стигао Њемачку "балканском рутом", наводе њемачки медији позивајући се на безбједносне изворе.

Свијет 20.12.2016 | 09:42
Убица је 23-годишњи пакистански мигрант?
Према незваничним сазнањима више медија, ријеч је о двадесеттрогодишњаку који је живио у избјегличком центру код Берлина, а полицији је познат од раније због мањих прекршаја.

Њемачке специјалне снаге јутрос су око 7.40 упале у хангар бившег аеродрома "Темпелхоф" у јужном Берлину, јавио је лист "Велт".

То је један од највећих грађевинских комплекса на свијету, који су углавном изградили нацисти, а тренутно се користи као избјеглички центар.

Полиција испитује осумњиченог, а овај случај сматра могућим терористичким нападом.

Њемачка полиција објавила је да је у нападу камионом на божићни сајам у Берлину погинуло 12 људи, а најмање 48 је повријеђено, од којих неки теже.

Напад се догодио синоћ у вријеме када се највише људи окупило поред традиционалних штандова с божићним производима, храном и пићем.

Медији наводе да је осумњичени послије напада побјегао са мјеста несреће, али је ухапшен око два километра даље. Њега је пратило једно лице, које је полицији пријавило овај случај.

Портпарол полиције Винфрид Венцел рекао је да је "храбри свједок позвао полицију након што је осумњиченог пратио више од једног километра".

"Возач се вјероватно хтио сакрити у мраку парка, али срећом није успио", навео је Венцел.

Полиција истражује трагове према којима је нападач украо камион с градилишта од пољског држављанина, који је пронађен унутра. Власник камиона потврдио је раније да је возач нестао и да није био доступан од јуче послије подне.

Полиција није жељела да потврди идентитет мртвог мушкарца, али су саопштили да је ријеч о пољском држављанину, те да он није управљао нити утицао на кретање камиона.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар