Ubica je 23-godišnji pakistanski migrant?

Muškarac, osumnjičen za napad kamionom u Berlinu u kome je poginulo 12 ljudi, izbjeglica je iz Pakistana koji je u februaru stigao Njemačku "balkanskom rutom", navode njemački mediji pozivajući se na bezbjednosne izvore.

Svijet 20.12.2016 | 09:42
Ubica je 23-godišnji pakistanski migrant?
Prema nezvaničnim saznanjima više medija, riječ je o dvadesettrogodišnjaku koji je živio u izbjegličkom centru kod Berlina, a policiji je poznat od ranije zbog manjih prekršaja.

NJemačke specijalne snage jutros su oko 7.40 upale u hangar bivšeg aerodroma "Tempelhof" u južnom Berlinu, javio je list "Velt".

To je jedan od najvećih građevinskih kompleksa na svijetu, koji su uglavnom izgradili nacisti, a trenutno se koristi kao izbjeglički centar.

Policija ispituje osumnjičenog, a ovaj slučaj smatra mogućim terorističkim napadom.

NJemačka policija objavila je da je u napadu kamionom na božićni sajam u Berlinu poginulo 12 ljudi, a najmanje 48 je povrijeđeno, od kojih neki teže.

Napad se dogodio sinoć u vrijeme kada se najviše ljudi okupilo pored tradicionalnih štandova s božićnim proizvodima, hranom i pićem.

Mediji navode da je osumnjičeni poslije napada pobjegao sa mjesta nesreće, ali je uhapšen oko dva kilometra dalje. NJega je pratilo jedno lice, koje je policiji prijavilo ovaj slučaj.

Portparol policije Vinfrid Vencel rekao je da je "hrabri svjedok pozvao policiju nakon što je osumnjičenog pratio više od jednog kilometra".

"Vozač se vjerovatno htio sakriti u mraku parka, ali srećom nije uspio", naveo je Vencel.

Policija istražuje tragove prema kojima je napadač ukrao kamion s gradilišta od poljskog državljanina, koji je pronađen unutra. Vlasnik kamiona potvrdio je ranije da je vozač nestao i da nije bio dostupan od juče poslije podne.

Policija nije željela da potvrdi identitet mrtvog muškarca, ali su saopštili da je riječ o poljskom državljaninu, te da on nije upravljao niti uticao na kretanje kamiona.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar