Видео: КалашНИКОЛИЋ се опростио рафалом и сузама уз грмљавину са трибина...!

Нисам заслужио оно у Лиги шампиона... "Неки трче брже од мене, али ја постижем голове"!

Фудбал 19.12.2016 | 22:10
Видео: КалашНИКОЛИЋ се опростио рафалом и сузама уз грмљавину са трибина...!
Где год је играо - решетао је противничке мреже. Класичан предатор који не прашта противничким голманима. Немања Николић је спреман за нову епизоду у каријери. Легија одлази у прошлост...

Момак рођен у Војводини је каријеру градио ван родне Србије. И успео је! Најсветлије тренутке је доживео у Легији од које се синоћ опростио у великом стилу. Хет-триком против Горњика у последњем колу првог дела сезоне у пољској Екстракласи. Спреман је за наредну дестинацију...

„КалашНИКОЛИЋ“ како су га крстили пољски медији због голова које је испоручивао у рафалима је и у последњем мечу у дресу Легије наштеловао нишане и са три гола био јунак победе од 5:0. Када је излазио из игре у 79. минуту, преко 20.000 навијача Легије је овацијама и скандирањем испратило једног од најбољих нападача које је њихов клуб имао последњих година. Није могао да сакрије сузе...



Николић из Легије и пољског фудбала одлази после само годину и по дана. Али је за то време успео да постане трећи најбољи странац у историји пољског фудбала са 41 првенственим голом. Испред њега су само Радовић са 61 и Андардиња са 45 голова, али њима је за тај подвиг било потребно неколико сезона.

Николић је у Легију стигао претпрошлог лета као слободан играч и већ у првој сезони био најзаслужнији за дуплу круну уз титулу „краља стрелаца“ са 28 голова. Први је странац у Пољској који је дао толико голова у једној сезони и тек четворица играча у историји пољског фудбала су успели да дају више голова у једној сезони. Укупно је у сезони 2015/16 дао 36 голова на 53 меча. Прошлог лета је Хал Сити нудио Легији за њега 4.200.000 евра али је пољски шампион желео да га задржи по сваку цену због Лиге шампиона.

И био је у праву. Николић је био један од најзаслужнијих за дуго чекани пласман Легије у елитно такмичење. Али после тога је све кренуло низ брдо... Из никада објашњених разлога. Тренер га је преселио на клупу и најбољи стрелац је постао резерва у Лиги шампиона.

„Био сам у шоку. Никада ми нико није објаснио шта се десило. До дана данашњег ми нико из клуба није рекао у чему је проблем. Осећао сам бес и неверицу.
Знам да је и клупа за играче, али био сам најбољи стрелац тима. Нисам могао да верујем када су ми рекли да нећу играти у првом колу Лиге шампиона против Борусије Дортмунд. Заслужио сам више поштовања у Легији... Да вас подсетим да сам у квалификацијама за Лигу шампиона дао пет голова од укупно седам које је Легија постигла. Био сам човек који је правио разлику...“,отворио је душу Николић пољским медијима после опроштајне утакмице.

Они који су правдали одлуку тренера су тврдили да Николић није довољно брз за најквалитетније европско такмичење. Од шест Легијиних утакмица у Лиги шампиона, у првој постави се нашао само у две али је оба пута замењен. У три је још улазио са клупе, док против Спортинга у Варшави није ни играо.

„Кажу са нисам брз? Брз сам и на 100 метара, а још бржи сам у глави и доношењу одлука на терену. То је некада много важније него брзе ноге. Неки трче брже од мене, али ја постижем голове. Легији је годинама био потребан центарфор попут мене, а мени је био потребан такав тим. И зато смо се тако добро слагали“.

Не жали што је био члан Легије.

„Освојио сам све у Пољској, био најбољи стрелац, играо Лигу Европе и Лигу шампиона, учествовао сам са репрезентацијом Мађарске на ЕП, потукао сам неке рекорде у пољском фубалу... И све то на стогодишњицу клуба. То су ставри које се не заборављају. Легија ће зато увек бити нешто посебно за мене. Никада нећу заборавити када ми је цео стадион скандирао име. Али нећу заборавити ни колико сам се лоше осећао у Дортмунду, или против Реала и Спортинга у Варшави када сам седео на клупи“.

Пола година пре истека уговора, Николић је завршио са Легијом, али још се тачно не зна даљи првац његове каријере.

„Понуде су стигле и стављене су пред клупске челнике. Задовољавајуће су и за мене и за клуб. Желим да се захвалим председнику Легије на разумевању и верујем да ће за неколико дана све бити познато“, рекао је Николић.

Опет се спекулише о интересовању Хал Ситија, али је већа вероватноћа да ће напустити Европу. За њега је заинтересован МЛС лигаш Чикаго који са клупе предводи ВељкоПауновић, али постоји и интересовање из Кине.

Николић је за Легију постигао укупно 55 голова на 85 утакмица у свим такмичењима. Пре тога је пет година играо у Видеотону за који је дао 123 гола на 215 утакмица и стекао статус мађарског репрезентативца. 



Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар