Video: KalašNIKOLIĆ se oprostio rafalom i suzama uz grmljavinu sa tribina...!

Nisam zaslužio ono u Ligi šampiona... "Neki trče brže od mene, ali ja postižem golove"!

Fudbal 19.12.2016 | 22:10
Video: KalašNIKOLIĆ se oprostio rafalom i suzama uz grmljavinu sa tribina...!
Gde god je igrao - rešetao je protivničke mreže. Klasičan predator koji ne prašta protivničkim golmanima. Nemanja Nikolić je spreman za novu epizodu u karijeri. Legija odlazi u prošlost...

Momak rođen u Vojvodini je karijeru gradio van rodne Srbije. I uspeo je! Najsvetlije trenutke je doživeo u Legiji od koje se sinoć oprostio u velikom stilu. Het-trikom protiv Gornjika u poslednjem kolu prvog dela sezone u poljskoj Ekstraklasi. Spreman je za narednu destinaciju...

„KalašNIKOLIĆ“ kako su ga krstili poljski mediji zbog golova koje je isporučivao u rafalima je i u poslednjem meču u dresu Legije naštelovao nišane i sa tri gola bio junak pobede od 5:0. Kada je izlazio iz igre u 79. minutu, preko 20.000 navijača Legije je ovacijama i skandiranjem ispratilo jednog od najboljih napadača koje je njihov klub imao poslednjih godina. Nije mogao da sakrije suze...



Nikolić iz Legije i poljskog fudbala odlazi posle samo godinu i po dana. Ali je za to vreme uspeo da postane treći najbolji stranac u istoriji poljskog fudbala sa 41 prvenstvenim golom. Ispred njega su samo Radović sa 61 i Andardinja sa 45 golova, ali njima je za taj podvig bilo potrebno nekoliko sezona.

Nikolić je u Legiju stigao pretprošlog leta kao slobodan igrač i već u prvoj sezoni bio najzaslužniji za duplu krunu uz titulu „kralja strelaca“ sa 28 golova. Prvi je stranac u Poljskoj koji je dao toliko golova u jednoj sezoni i tek četvorica igrača u istoriji poljskog fudbala su uspeli da daju više golova u jednoj sezoni. Ukupno je u sezoni 2015/16 dao 36 golova na 53 meča. Prošlog leta je Hal Siti nudio Legiji za njega 4.200.000 evra ali je poljski šampion želeo da ga zadrži po svaku cenu zbog Lige šampiona.

I bio je u pravu. Nikolić je bio jedan od najzaslužnijih za dugo čekani plasman Legije u elitno takmičenje. Ali posle toga je sve krenulo niz brdo... Iz nikada objašnjenih razloga. Trener ga je preselio na klupu i najbolji strelac je postao rezerva u Ligi šampiona.

„Bio sam u šoku. Nikada mi niko nije objasnio šta se desilo. Do dana današnjeg mi niko iz kluba nije rekao u čemu je problem. Osećao sam bes i nevericu.
Znam da je i klupa za igrače, ali bio sam najbolji strelac tima. Nisam mogao da verujem kada su mi rekli da neću igrati u prvom kolu Lige šampiona protiv Borusije Dortmund. Zaslužio sam više poštovanja u Legiji... Da vas podsetim da sam u kvalifikacijama za Ligu šampiona dao pet golova od ukupno sedam koje je Legija postigla. Bio sam čovek koji je pravio razliku...“,otvorio je dušu Nikolić poljskim medijima posle oproštajne utakmice.

Oni koji su pravdali odluku trenera su tvrdili da Nikolić nije dovoljno brz za najkvalitetnije evropsko takmičenje. Od šest Legijinih utakmica u Ligi šampiona, u prvoj postavi se našao samo u dve ali je oba puta zamenjen. U tri je još ulazio sa klupe, dok protiv Sportinga u Varšavi nije ni igrao.

„Kažu sa nisam brz? Brz sam i na 100 metara, a još brži sam u glavi i donošenju odluka na terenu. To je nekada mnogo važnije nego brze noge. Neki trče brže od mene, ali ja postižem golove. Legiji je godinama bio potreban centarfor poput mene, a meni je bio potreban takav tim. I zato smo se tako dobro slagali“.

Ne žali što je bio član Legije.

„Osvojio sam sve u Poljskoj, bio najbolji strelac, igrao Ligu Evrope i Ligu šampiona, učestvovao sam sa reprezentacijom Mađarske na EP, potukao sam neke rekorde u poljskom fubalu... I sve to na stogodišnjicu kluba. To su stavri koje se ne zaboravljaju. Legija će zato uvek biti nešto posebno za mene. Nikada neću zaboraviti kada mi je ceo stadion skandirao ime. Ali neću zaboraviti ni koliko sam se loše osećao u Dortmundu, ili protiv Reala i Sportinga u Varšavi kada sam sedeo na klupi“.

Pola godina pre isteka ugovora, Nikolić je završio sa Legijom, ali još se tačno ne zna dalji prvac njegove karijere.

„Ponude su stigle i stavljene su pred klupske čelnike. Zadovoljavajuće su i za mene i za klub. Želim da se zahvalim predsedniku Legije na razumevanju i verujem da će za nekoliko dana sve biti poznato“, rekao je Nikolić.

Opet se spekuliše o interesovanju Hal Sitija, ali je veća verovatnoća da će napustiti Evropu. Za njega je zainteresovan MLS ligaš Čikago koji sa klupe predvodi VeljkoPaunović, ali postoji i interesovanje iz Kine.

Nikolić je za Legiju postigao ukupno 55 golova na 85 utakmica u svim takmičenjima. Pre toga je pet godina igrao u Videotonu za koji je dao 123 gola na 215 utakmica i stekao status mađarskog reprezentativca. 



Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar