Звезда (опет) у блокади, разлог - Робијева кирија!

Рачун црвено-белих поново је у блокади, а овог пута због дуга према станодавцу, у чијем је стану живео бивши тренер Роберт Просинечки.

Фудбал 19.12.2016 | 23:00
Звезда (опет) у блокади, разлог - Робијева кирија!
Рачун Фудбалског клуба Црвена звезда поново је у блокади, што није био редак случај током претходних 7-8 година, али је овог пута разлог веома специфичан.

Рачун црвено-белих, према писању "Вечерњих новости", тренутно је у блокади од 37.000 евра насталој као последица изгубљеног спора са станодавцем у чијем је објекту живео некадашњи тренер Роберт Просинечки у периоду од јануара 2011. до септембра 2012. године.

"Тај спор се водио две године, сад је пресуда извршна и дошла је на наплату. Рачун је блокиран, али ћемо га врло брзо одблокирати и платити дуг. Ми увек плаћамо своје дугове", рекао је пословни директор Црвене звезде, Стефан Пантовић, за "Вечерње новости".

"Дегутантно је и да коментаришем те медијске злонамерне приче о бројним рачунима, јер ко год ради у привреди зна да свака фирма која послује са иностранством и има кредите углавном има више рачуна. Има их ЕПС, и да не набрајам ко све још, затим стране фирме које послују у Србији, па их имамо и ми. Јер, ми послујемо са иностранством", каже Пантовић.

"А, кад се један рачун блокира, онда се аутоматски блокирају и сви остали. То говорим само да би народ знао, да их не дезавуишу разни медији својим смешним причама. Ми знамо и шта радимо и са чиме се свакодневно суочавамо", рекао је и додао да је клуб навикао да живи под блокадом.

"Нажалост, такво је стање у привреди. За нас то није ни новост, ни изненађење. Примера ради, пре две године имали смо преко 100 судских спорова, а данас их имамо двадесетак. Значи, њих четири петине смо решили и платили. Знамо 99 одсто свих потраживања према нама, али их решавамо темпом који можемо. Не може да се вози 200 на сат без бензина. За све су потребни време и стрпљење", рекао је Пантовић, који је поновио тврдњу генералног директора клуба, Звездана Терзића, о актуелној висини дуга.

"Спуштен је дуг са 52 на 35 милиона евра, другу годину узастопно пословни биланс ћемо завршити у плусу, што је у овим околностима заиста огроман успех. Много је ова управа урадила на стабилизацији клуба, данас је стање клуба десет пута боље него 2014, али не можемо све наслеђене проблеме да решимо за дан. Притом, на спортском пољу остварујемо циљеве, први смо на полусезони, што свеукупно говори о раду и стању у клубу", закључио је Пантовић, чији је посао између осталог и да извештава контролоре УЕФА о постигнутом на путу финансијске стабилизације.

УЕФА проверава рачун Црвене звезде свака три месеца, што они који потражују од задуженог клуба знају, па се тако менице углавном пуштају "тик" пре првог наредног доласка супервизора из Ниона.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар