Zvezda (opet) u blokadi, razlog - Robijeva kirija!

Račun crveno-belih ponovo je u blokadi, a ovog puta zbog duga prema stanodavcu, u čijem je stanu živeo bivši trener Robert Prosinečki.

Fudbal 19.12.2016 | 23:00
Zvezda (opet) u blokadi, razlog - Robijeva kirija!
Račun Fudbalskog kluba Crvena zvezda ponovo je u blokadi, što nije bio redak slučaj tokom prethodnih 7-8 godina, ali je ovog puta razlog veoma specifičan.

Račun crveno-belih, prema pisanju "Večernjih novosti", trenutno je u blokadi od 37.000 evra nastaloj kao posledica izgubljenog spora sa stanodavcem u čijem je objektu živeo nekadašnji trener Robert Prosinečki u periodu od januara 2011. do septembra 2012. godine.

"Taj spor se vodio dve godine, sad je presuda izvršna i došla je na naplatu. Račun je blokiran, ali ćemo ga vrlo brzo odblokirati i platiti dug. Mi uvek plaćamo svoje dugove", rekao je poslovni direktor Crvene zvezde, Stefan Pantović, za "Večernje novosti".

"Degutantno je i da komentarišem te medijske zlonamerne priče o brojnim računima, jer ko god radi u privredi zna da svaka firma koja posluje sa inostranstvom i ima kredite uglavnom ima više računa. Ima ih EPS, i da ne nabrajam ko sve još, zatim strane firme koje posluju u Srbiji, pa ih imamo i mi. Jer, mi poslujemo sa inostranstvom", kaže Pantović.

"A, kad se jedan račun blokira, onda se automatski blokiraju i svi ostali. To govorim samo da bi narod znao, da ih ne dezavuišu razni mediji svojim smešnim pričama. Mi znamo i šta radimo i sa čime se svakodnevno suočavamo", rekao je i dodao da je klub navikao da živi pod blokadom.

"Nažalost, takvo je stanje u privredi. Za nas to nije ni novost, ni iznenađenje. Primera radi, pre dve godine imali smo preko 100 sudskih sporova, a danas ih imamo dvadesetak. Znači, njih četiri petine smo rešili i platili. Znamo 99 odsto svih potraživanja prema nama, ali ih rešavamo tempom koji možemo. Ne može da se vozi 200 na sat bez benzina. Za sve su potrebni vreme i strpljenje", rekao je Pantović, koji je ponovio tvrdnju generalnog direktora kluba, Zvezdana Terzića, o aktuelnoj visini duga.

"Spušten je dug sa 52 na 35 miliona evra, drugu godinu uzastopno poslovni bilans ćemo završiti u plusu, što je u ovim okolnostima zaista ogroman uspeh. Mnogo je ova uprava uradila na stabilizaciji kluba, danas je stanje kluba deset puta bolje nego 2014, ali ne možemo sve nasleđene probleme da rešimo za dan. Pritom, na sportskom polju ostvarujemo ciljeve, prvi smo na polusezoni, što sveukupno govori o radu i stanju u klubu", zaključio je Pantović, čiji je posao između ostalog i da izveštava kontrolore UEFA o postignutom na putu finansijske stabilizacije.

UEFA proverava račun Crvene zvezde svaka tri meseca, što oni koji potražuju od zaduženog kluba znaju, pa se tako menice uglavnom puštaju "tik" pre prvog narednog dolaska supervizora iz Niona.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar