Ф1: Хамилтон у 2017. задржава исте механичаре и инжењере!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон затражио је да у својој екипи задржи механичаре и инжењере који су са њим сарађивали у овогодишњем шампионату Формуле 1.

Остали спортови 22.12.2016 | 21:45
Ф1: Хамилтон у 2017. задржава исте механичаре и инжењере!
Мерцедес је прошле зиме, у покушају да избегне сукобе унутар тима и помогне развој каријера, неколицину механичара и инжењера из Хамилтоновог тима пребацио у тим Ника Розберга, а оне из екипе немачког возача пребацио у тим троструког светског шампиона.

Хамилтон је током сезоне у више наврата рекао да је против промена, а уочи доласка новог клупског колеге, рекао је да за наредну сезону жели непромењен састав сарадника. Мерцедес ће ускоро ангажовати новог возача, пошто је Нико Розберг после освајања шампионске титуле, почетком децембра завршио каријеру.

- Следеће године ћу разговарати с Тотом (Волфом) и рећи ћу му да не желим да мења мој тим. Желим да задржим све моје инжењере, ниједна особа не мора да оде. Такође, не мора да оде ниједан од механичара. Постоји макар једна ствар који су ове године променили, а да то нису урадили на другој страни, где је требало. Не знам због чега - рекао је Хамилтон за Канал 4, пренео је Скај.

Он је додао да има поверења у своју екипу.

- Посвећен сам, надам се да су и они посвећени мени. Сада сам једини светски првак у тиму и надам се да ће то поштовати и да ће ценити и моју посвећеност коју ћу показати у следећој сезони - навео је Хамилтон.

Хамилтон је прошле недеље на друштвеним мрежама саопштио да је имао "сјајан" разговор с Волфом и да очекује снажно партнерство и нову борбу за шампионску титулу.

Очекује се да ће Мерцедес почетком 2017. године саопштити име новог возача, а Скај је пренео да је близу договор са возачем Вилијамса Валтеријем Ботасом.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар