F1: Hamilton u 2017. zadržava iste mehaničare i inženjere!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton zatražio je da u svojoj ekipi zadrži mehaničare i inženjere koji su sa njim sarađivali u ovogodišnjem šampionatu Formule 1.

Ostali sportovi 22.12.2016 | 21:45
F1: Hamilton u 2017. zadržava iste mehaničare i inženjere!
Mercedes je prošle zime, u pokušaju da izbegne sukobe unutar tima i pomogne razvoj karijera, nekolicinu mehaničara i inženjera iz Hamiltonovog tima prebacio u tim Nika Rozberga, a one iz ekipe nemačkog vozača prebacio u tim trostrukog svetskog šampiona.

Hamilton je tokom sezone u više navrata rekao da je protiv promena, a uoči dolaska novog klupskog kolege, rekao je da za narednu sezonu želi nepromenjen sastav saradnika. Mercedes će uskoro angažovati novog vozača, pošto je Niko Rozberg posle osvajanja šampionske titule, početkom decembra završio karijeru.

- Sledeće godine ću razgovarati s Totom (Volfom) i reći ću mu da ne želim da menja moj tim. Želim da zadržim sve moje inženjere, nijedna osoba ne mora da ode. Takođe, ne mora da ode nijedan od mehaničara. Postoji makar jedna stvar koji su ove godine promenili, a da to nisu uradili na drugoj strani, gde je trebalo. Ne znam zbog čega - rekao je Hamilton za Kanal 4, preneo je Skaj.

On je dodao da ima poverenja u svoju ekipu.

- Posvećen sam, nadam se da su i oni posvećeni meni. Sada sam jedini svetski prvak u timu i nadam se da će to poštovati i da će ceniti i moju posvećenost koju ću pokazati u sledećoj sezoni - naveo je Hamilton.

Hamilton je prošle nedelje na društvenim mrežama saopštio da je imao "sjajan" razgovor s Volfom i da očekuje snažno partnerstvo i novu borbu za šampionsku titulu.

Očekuje se da će Mercedes početkom 2017. godine saopštiti ime novog vozača, a Skaj je preneo da je blizu dogovor sa vozačem Vilijamsa Valterijem Botasom.

Izvor: Beta

Komentari / 0

Ostavite komentar