Путин: Ово убиство је провокација

Председник Русије Владимир Путин назвао је провокацијом убиство руског амбасадора у Турској.

Свијет 19.12.2016 | 21:07
Путин: Ово убиство је провокација
"Саопштење је стигло из Турске, где је подло убијен руски амбасадор… Извршени злочин је провокација усмерена на прекид нормализације турско-руских односа на на прекид мировног процеса у Сирији", изјавио је Путин.

Он је нагласио да је једини одговор бити појачана борба против тероризма.

Руски лидер је изјавио да треба појачати безбедност представништава Турске у Русији и добити гаранције турске стране да ц́е осигурати безбедност руских дипломатских мисија.

Подсетимо, амбасадор Русије у Турској Андреј Карлов преминуо је после напада из ватреног оружја на отварању изложбе фотографија у Анкари.

Карлов је пребачен у болницу са тешким ранама, а у нападу је рањено још неколико особа. На место несрец́е стигао је министар унутрашњих послова Турске Сулејман Сојлу.

До напада је дошло на изложби под називом "Русија очима Турака", преноси Спутњик.

(Спутњик)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

зима

19.12.2016 20:29

Жао ми је човјека , Он је само радио свој посао !! Нико још не зна ко је иза овога зато апелујем да овдје никога не вријеђамо !?

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

19.12.2016 21:12

Турски медији, који су под строгом државном контролом, преносе да је полицајац који је убио руског амбасадора у Анкари био члан покрета Фетуллаха Гулена. Додаје се и да је 22-годишњи Мевлут Мерт Алтинтас био један од хиљада полицајаца који су отпуштени послије неуспјелог пуча 15. јула ове године. И руски медији су пренијели информацију да је убица био члан покрета турског имама Фетуллаха Гулена, који живи у егзилу у САД. Он је оптужен да је вођа терористичке организације ФЕТО и да је организовао покушај пуча у јулу ове године.

Name

Незналица

19.12.2016 20:41

Јос када они електрицари изгласају да Трамп није предсједник има да иде све у п. м. .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

19.12.2016 21:17

У Турској би могло бити великих проблема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брзина

19.12.2016 22:52

Ништа доброг,читава планета је лудница...

ОДГОВОРИТЕ